CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Oliwa z oliwek z Hiszpanii - najlepsza oliwa na świecie
Ten niezwykle wyrazisty, gorzkawy posmak, ten aromatyczny produkt premium, ta doskonała kwasowość - to wszystko razem składa się z najlepszą oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, na jaką tylko można postawić. Ten produkt dostępny jest w metalowej puszcze o pojemności 3l. Jeśli więc wyjątkowy smak oliwy, prawdziwa rozkosz dla zmysłów i doskonałe doznania kulinarne, to jak najbardziej ta właśnie oliwa z oliwek de la Subbetica Alma BIO, stanowi doskonały wybór. Jej fenomen wynika przede wszystkim z niezwykłego połączenia odmiany Picuda i Hojiblanca, dzięki którym powstała najlepsza, najsmaczniejsza i najzdrowsza oliwa na świecie.
Nasz sklep jest wyłącznym dystrybutorem na Polskę wszystkich produktów firmy Almazaras, w tym właśnie ten niezwykłej, najlepszej hiszpańskiej oliwy. Jej smak i aromat niemożliwy jest do opisania dla zmysłów. Taką oliwę można stosować do dań, dając im zupełnie nowy wymiar, a dodatkowo wzbogacając dietę w to, co najlepsze, czyli zdrowe tłuszcze.
DOSKONAŁA JAKOŚĆ Bio - hiszpańska oliwa z oliwek
Każda odmiana oliwy smakuje inaczej, ale jeśli chodzi o ten produkt, jest on idealny, najlepszy, będący harmonią niezwykłych smaków i aromatów. Średnia intensywność goryczy, niska kwasowość, wysoka trwałość, wyjątkowość i niezwykłość. Czy można chcieć czegoś więcej?Ta oliwa pochodzi z regionu Andaluzji i cała produkcja ma miejsce właśnie tam. Kluczowe znaczenie mają właśnie lokalne odmiany oliwek, które są tak wyjątkowe i które gwarantują stworzenie takich doskonałych oliw.
Każda puszka zawiera w swoim wnętrzu prawdziwy eliksir, który to zawiera przede wszystkim wysoką zawartość witaminy E, określanej mianem witaminy młodości. Działa ona antybakteryjnie, przeciwzapalnie i odpornościowo. Wspomaga bowiem układ immunologiczny, a do tego przeciwdziała atakom mikroorganizmów.
Hiszpańska oliwa z oliwek extra virgin - jakość oliwy dzięki firmie Almazaras de la Subbetica
Almazaras de la Subbetica posiada tytuł najlepszego producenta oliw na świecie. Zajmuje pierwsze miejsca w licznych konkursach, jest nagradzana i wyróżniana. Czterokrotnie zwyciężyła w rankingu WORLD'S BEST OLIVE OILS. Sama farma znajduje się na zboczu góry Sierra Subbetica, gdzie teren jest mocno nasłoneczniony, gdzie nie ma mroźnych zim i gdzie wiosną oraz jesienią pojawiają się pory deszczowe. Gaje oliwne posiadają najlepsze oliwki, które mają niezwykłe walory smakowe. Jeśli chodzi o proces produkcji, wszystko, począwszy od zbioru oliwek, do tłoczenia na zimno, dopracowane jest w najmniejszym detalu i szczególe. W trakcie całego procesu, ważnym aspektem jest skupienie się na całym planie działania, czyli ręcznym zbieraniu zdrowych owoców, bezpiecznym ich przewożeniu, a następnie selekcji, myciu i w końcowym etapie tłoczeniu, ekstrakcji i filtrowaniu.
Oliwa z oliwek hiszpańska 3l w naszym sklepie online
Nasz sklep oferuje najwyższej jakości oliwę z hiszpańskich oliwek, która to jest produktem organicznym, bogatym w zdrowe tłuszcze, zapewniającym niezwykłe doznania smakowe. W Andaluzji powstaje wysokiej jakości oliwa, którą my pragniemy Państwu zaoferować. Oliwa Extra Virgin w tym wydaniu, to jak najbardziej warty uwagi produkt i nawet 100 najlepszych oliw na świecie, nie jest w stanie oddać wyjątkowości tej właśnie odmiany. Cudowne nuty smakowe, ekstrakcja na zimno, aromaty zielonej oliwki - to wszystko i jeszcze więcej można zyskać, decydując się na hiszpańską oliwę z oliwek extra virgin.
Oliwa Hiszpańska - oliva virgen. Produkt warty swojej ceny!
CHARAKTERYSTYKA OLIWY
Zbiory: od końca listopada 2022 r. do początku stycznia 2023 r.
Data przydatności: do końca 08.2024 r.
CECHY SENSORYCZNE OLIWY
Ważna informacja! Ocena sensoryczna przeprowadzana jest przez panel przeszkolonych degustatorów ( 8-12 osób), a mediany wartości cech pozytywnych i negatywnych są wykorzystywane do klasyfikacji w oparciu o wytyczne ustalone przez International Olive Council (IOC). Należy pamiętać, że indywidualne postrzeganie przez konsumentów cech sensorycznych wysokiej jakości oliwy z oliwek nie zawsze zgadza się z oceną panelu.
Smak: Słodki akcent na początku, z nutami zielonych migdałów i cudownym akcentem goryczki i średnio-wysoka intensywność pikantności. Smak wyrazisty.
Aromat: Owocowy średni/wysoki, ma zielone i dojrzałe niuanse, dzięki temu osiąga harmonię. Wyczuwalne nuty jabłek i bananów.
Idealna do: świeżego pieczywa, sałatek, warzyw, tostów, carpaccio, mięs, niebieskich ryb typu tuńczyk, sardynka, łosoś, makrela , węgorz, śledź i dań dla prawdziwych smakoszy.
*Zaleca się stosowanie na surowo.
Kwasowość: bardzo niska ≤ 0,20%. Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,3%
INFORMACJE O OLIWIE
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Rejon: Andaluzja
Odmiany oliwek: Picuda, Picual, Hojiblanca
Rodzaj oliwy: bio extra virgin – najwyższej jakości oliwa z oliwek
Metoda zbiorów: mechaniczna/ręczna
