CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Bio Oliwa Extra Virgin jest to produkt ekologiczny o najwyższym poziomie, który jest w stanie zagwarantować odbiorcom doskonałe nuty smakowe i zapachowe, będąc używaną w kuchni do tworzenia różnego rodzaju dań. Ta propozycja powstała ze świeżych zbiorów, gdzie oliwki rosną w naturalnym parku Sierras Subbeticas w Andaluzji. Nasz sklep jest wyłącznym dystrybutorem na Polskę produktów Almazaras, mając do zaoferowania wśród nich, ten oto produkt - Almazaras de la Subbetica Alma Bio Oliwa z Oliwek Extra Virgin.
DOSKONAŁA JAKOŚĆ BIO - HISZPAŃSKA OLIWA Z OLIWEK
Oliva EXTRA VIRGIN Alma BIO stanowi niewątpliwie bardzo dobry wybór dla wszystkich smakoszy doskonałej jakości oliwy. Ta nie ma sobie równych, jeśli chodzi o jej wyważone smaki i aromaty, a także i właściwości. Jeśli coś ma gwarantować wszystko to, co najlepsze, jesteśmy przekonani, iż ta oliwa sprosta oczekiwaniom najbardziej nawet wymagających klientów.
Alma Bio oliwa została wyprodukowana w sposób tradycyjny i pochodzi z rejonu Andaluzji. Od samego początku, aż do etapu końcowego, produkowana jest ona w jednym miejscu, wykorzystując przy tym najlepsze, lokalne odmiany oliwek. Od zakończenia zbiorów, tłoczona jest ona w ciągu najbliższych 24 godzin. Jeśli w grę wchodzi ta właśnie oliwa, posiada ona liczne nagrody i wyróżnienia. Na przełomie 2021/2022 firma została uznana za najlepszą oliwę na świecie. Od lat zajmuje pierwsze miejsce w rankingu WORLD'S BET OILS, dlatego też te wyniki świadczą same o sobie, z jakimi produktami mamy do czynienia. W punkt będzie określenie, iż tej oliwy nie powinno zabraknąć i w naszej kuchni. Nowe doznania smakowe, niezwykłe aromaty oraz prozdrowotne właściwości. Czy można chcieć czegoś więcej?
Doskonała odmiana oliwy organicznej - informacje o jej właściwościach i składzie
Oferowana oliwa bio 500 ml, to najwyższej jakości produkt, który ma niezwykle duże zastosowanie, a ponadto posiada on w swoim składzie ogrom dobrodziejstw, dlatego też jak najbardziej warto wprowadzić go do swojej diety. Kluczowe znaczenie ma wysoka zawartość witaminy E, określanej mianem witaminy młodości. Ma ona właściwości antywirusowe i przeciwzapalne, wpływa korzystanie na cały układ immunologiczny, przeciwdziała atakom mikroorganizmów. Jest najlepszą do spożycia oliwą, która ma doskonały zapach i smak. Wystarczy dodać ją do różnego rodzaju sałatek i surówek, do dań grillowanych i innych, Twoich ulubionych pozycji w menu, aby zapewniła ona doskonałe doznania smakowe. Pomidory, zioła, sałaty, a wśród nich ona - hiszpańska królowa posiadająca pieczęć jakości i w swojej kategorii, będąca bez wątpienia produktem the best.
Hiszpania i najlepsza kuchnia śródziemnomorska z oliwą tłoczoną na zimno w roli głównej
Jeśli chodzi o produkty premium, które chcemy pozyskać do naszej kuchni, to jak najbardziej ta właśnie oliwa stanowi doskonały wybór. Kluczowe znaczenie ma sama farma Alamzaras de la Subbetica, która to położona jest w niezwykłym klimacie. Dużo słońca, długie i suche lata, wiosenna i jesienna pora deszczowa, a do tego łagodna zima. Takie warunki są najlepsze, aby uprawiać tam gaje oliwne. Wszystkie drzewa oliwne tworzą niezwykłe w swoim klimacie sady, a zbierane z nich oliwki, gwarantują najlepsze smaki w formie tworzonych oliw bio. Owoce pozyskuje się ręcznie, wykorzystując tylko w pełni zdrowe, nieuszkodzone oliwki. Są one dokładnie selekcjonowane, myte, a następnie poddawane procesowi tłoczenia, ekstrakcji i filtrowania. I choć sama droga do powstania najcudowniejszej oliwy na świecie jest dość długa, to jednak jak najbardziej warto postawić na to, co stworzone jest z hiszpańskich upraw.
Produkty w sklepie advancedfood.pl - najlepsza oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Nasz sklep to miejsce, na jakie jak najbardziej warto postawić. Związane jest ono z doskonałymi dodatkami, jakie to powinno się do swojego codziennego menu jak najbardziej wprowadzić. Dostępne produkty odznaczają się najwyższą jakością i znajdują się one wśród tych najbardziej prestiżowych rozwiązań. Nasza strona daje Państwu dostęp do najlepszych produktów, w tym właśnie takiej oto oliwy z oliwek.
CHARAKTERYSTYKA OLIWY
Zbiory: od końca listopada 2022 r. do końca grudnia 2022 r.
Data przydatności: do końca 07.2024 r.
CECHY SENSORYCZNE OLIWY
Ważna informacja! Ocena sensoryczna przeprowadzana jest przez panel przeszkolonych degustatorów ( 8-12 osób), a mediany wartości cech pozytywnych i negatywnych są wykorzystywane do klasyfikacji w oparciu o wytyczne ustalone przez International Olive Council (IOC). Należy pamiętać, że indywidualne postrzeganie przez konsumentów cech sensorycznych wysokiej jakości oliwy z oliwek nie zawsze zgadza się z oceną panelu.
Smak: Słodki akcent na początku, z nutami zielonych migdałów i cudownym akcentem goryczki i średnio-wysoka intensywność pikantności. Smak wyrazisty.
Aromat: Owocowy średni/wysoki, ma zielone i dojrzałe niuanse, dzięki temu osiąga harmonię. Wyczuwalne nuty jabłek i bananów.
Idealna do: świeżego pieczywa, sałatek, warzyw, tostów, carpaccio, mięs, niebieskich ryb typu tuńczyk, sardynka, łosoś, makrela , węgorz, śledź i dań dla prawdziwych smakoszy.
*Zaleca się stosowanie na surowo.
Kwasowość: bardzo niska ≤ 0,2%. Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,3%
INFORMACJE O OLIWIE
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Rejon: Andaluzja
Odmiany oliwek: Picuda, Picual, Hojiblanca
Rodzaj oliwy: extra virgin – najwyższej jakości oliwa z oliwek
Metoda zbiorów: mechaniczna/ręczna
