Almazaras  de la Subbetica Almaoliva Oliwa z Oliwek Extra Virgin , 500ML

Almazaras de la Subbetica Almaoliva Oliwa z Oliwek Extra Virgin , 500ML

39,99 zł
Brutto

CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ

Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).

nowe zbiory

Oliva EXTRA VIRGIN ALMAOLIVA to idealny wybór dla tych, którzy  szukają  bardzo dobrej oliwy w atrakcyjnej  cenie.

Doskonale wyważona dzięki harmonii aromatów i smaków. Znakomity wybór dla miłośników zdrowej żywności.

Doskonała do stosowania w różnych zakresach temperatur.

Wnosi nutę zdrowia i jakości do Twoich potraw.

Doskonałe połączenie oliwek Picual, Hojiblanca i Picuda sprawia, że oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Almaoliva jest idealna do stosowania w różnych zakresach temperatur, od oliwy do sałatek po oliwę do smażenia – również w  profesjonalnej gastronomii.

W 2021/22 roku firma Almazaras de la Subbetica została uznana za najlepszego na świecie producenta oliw bio oraz oliw konwencjonalnych po raz czwarty zajęła pierwsze miejsce w czterech kategoriach rankingu WORLD`S BEST OLIVE OILS (WBOO), będąc jedyną firmą na świecie, która osiągnęła taki wynik.

Farma Almazaras de la Subbética

Plantacja położona jest na zboczu góry Sierra Subbética. Jest to region o umiarkowanym klimacie: dużym nasłonecznieniu, długim i suchym lecie, deszczową porą wiosenną i jesienną oraz łagodnej zimie, co stwarza idealne warunki do uprawy drzew oliwnych.

Sady oliwne

Drzewka oliwne to oczko w głowie właściciela. Na plantacji spotkać można nawet ponad 100-letnie drzewa, zadbane i kształtowane latami. Oliwki zebrane z najlepszych sadów, pozwalają stworzyć oliwy o najcenniejszych walorach smakowych, doceniane na świecie.

Proces produkcji

Najwyższą jakość oliwy z oliwek uzyskuje się z najcenniejszych, nie uszkodzonych, zdrowych owoców. Owoce zbierane są ręcznie oraz umieszczane w specjalnych zbiornikach zabezpieczających przed uszkodzeniem owoców. Oliwki przewożone są na miejsce tłoczenia, starannie selekcjonowane, myte i w czasie nie dłuższym niż 24 godziny poddane procesowi tłoczenia, ekstrakcji i filtrowania.   

Zespół

Zespół składa się z doświadczonych, najlepszych specjalistów, którzy dokładają wszelkich starań, aby w efekcie finalnym zamknąć w butelkach najcenniejsze dobro oliwek i esencję smaku, którą zachwycają się wszyscy.

CHARAKTERYSTYKA OLIWY

Zbiory: od końca października 2023 r. do początku listopada 2023 r.

Cechy sensoryczne oliwy:

cechy sensoryczne oliwy

Ważna informacja! Ocena sensoryczna przeprowadzana jest przez panel przeszkolonych degustatorów ( 8-12 osób), a mediany wartości cech pozytywnych i negatywnych są wykorzystywane do klasyfikacji w oparciu o wytyczne ustalone przez International Olive Council (IOC). Należy pamiętać, że indywidualne postrzeganie przez konsumentów cech sensorycznych wysokiej jakości oliwy z oliwek nie zawsze zgadza się z oceną panelu.

Smak: słodki początek na podniebieniu, po którym następuje lekka goryczka i pikantność.

Aromat: średnio owocowy z dojrzałymi niuansami.

Idealna do: rekomendujemy do . do sałatek i dań towarzyszących. Specjalne dania duszone i smażone dla smakoszy.

Kwasowość: bardzo niska ≤ 0,2%

INFORMACJE O OLIWIE

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Rejon: Andaluzja

Odmiany oliwek: Picual, Hojiblanca i Picuda

Rodzaj oliwy: extra virgin – najwyższej jakości oliwa z oliwek

Metoda zbiorów: mechaniczna

Firma Almazaras de la Subbética posiada specjalistyczne certyfikaty, świadczące o jakości procesu produkcji. Dążenie do doskonałości , wdrażanie innowacji, poszanowanie dla środowiska naturalnego to nie tylko hasła, ale konkretne działania , dzięki temu firma Almazaras otrzymała szereg nagród:

• Najlepszy producent oliwy na świecie: 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019 (World Ranking EVOO).

• Najlepszy producent oliwy na świecie: 2013, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021/22 (Ranking World´s Best Olive Oils)

• 25 nagród otrzymanych od hiszpańskiego Ministerstwa Rolnictwa

• Nagroda Rządu Hiszpańskiego „Especial Alimentos de España” 2008, 2010 i2018.

Od 2000 roku wszystkie oliwy Almazaras zdobyły kilkaset prestiżowych nagród na całym świecie w takich krajach, jak: Hiszpania, Francja, Włochy, Niemcy, Wielka Brytania, Grecja, Szwajcaria, Turcja, Japonia, Chiny, Izrael, USA, Kanada, Argentyna. Tylko jedna- najbardziej znana i numer 1 na świecie oliwa Rincon ( tę oliwę możesz kupić na innej naszej aukcji) – zdobyła w ciągu ostatnich 5 lat ponad 590 nagród.


 


Pojemność
500ml
Kraj pochodzenia
Hiszpania
Rejon
Andaluzja
Odmiany Oliwek
Picuda, Picual, Hojiblanca
Cechy sensoryczne - Owocowy (1-100)
40
Cechy sensoryczne - gorzki (1-100)
30
Cechy sensoryczne - pikantny (1-100)
30
Kwasowość
≤ 0,2%
Certyfikat BIO
Nie
Nasza subiektywna opinia :)
Zrównoważona
Almazaras Almaoliva

10 powodów dlaczego warto kupić nasze oliwy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń