ALMAZARAS de la SUBBETICA -PARQUEOLIVA SERIE ORO DOP OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 3 LITRY
CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Oliwa z oliwek 3 litry Hiszpańska
Rozkosz dla zmysłów. Parqueoliva Serie Oro to prawdziwa perła. Idealne połączenie odmiany Picuda i Hojiblanca tworzące jedną z najlepszych i najzdrowszych oliw na świecie.
W naszej ofercie dostępna jest również ta sama oliwa w szklanej butelce 500ml.
DOSKONAŁA JAKOŚĆ!
W 2021 roku firma Almazaras de la Subbetica została uznana za najlepszego na świecie producenta oliw bio oraz oliw konwencjonalnych po raz czwarty zajęła pierwsze miejsce w czterech kategoriach rankingu WORLD`S BEST OLIVE OILS (WBOO), będąc jedyną firmą na świecie, która osiągnęła taki wynik.
Parqueoliva Serie Oro Almazaras de la Subbetica – oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia pełna charakteru, temperamentu i smaku. Najlepsze młode oliwki Picuda i Hojiblanca są już starannie selekcjonowane na początku zbiorów, aby stworzyć oliwę o najwyższej jakości. Staje się rozkoszą zmysłów dla degustatora. To znane i doceniane na całym świecie hiszpańskie złoto (hiszp. „oro”) sprawia, że posiłki z jego dodatkiem stają się prawdziwym arcydziełem.
Parqueoliva Serie Oro -oliwa z oliwek- ma bardzo wysoką zawartość witaminy E, nazywanej witaminą młodości! Oliwa z oliwek ma działanie antybakteryjne, antywirusowe oraz przeciwdziała atakom mikroorganizmów. Skutecznie niweluje stany zapalne, znacząco wpływając na system immunologiczny organizmu.
Parqueoliva Serie Oro – jedna z najczęściej wyróżnianych oliw na świecie!
Zdobywczyni ponad 130 międzynarodowych nagród w ciągu ostatnich pięciu lat.
Parqueoliva Serie Oro – oliwa najlepszego na świecie producenta według rankingu WBOO - WORLD’S BEST OLIVE OILS w 2021 roku zdobyła tytuł dla NAJZDROWSZEJ oliwy z oliwek w Hiszpanii i 3 miejsce na świecie w tej samej kategorii.
Ponadto otrzymała:
• Nagrodę EVOOLEUM TOP 100 w kategorii „Najlepszej jakości oliw extra virgin”
• Pierwsze miejsce na EXPOLIVA 2021
• Drugie miejsca na: ARGOLIVA ARGENTINA 2021, L’Oro del Maditerraneo – dla najlepszych oliw kuchni śródziemnomorskiej
• ZŁOTE MEDALE na: międzynarodowym Olive Japan, JOOP 2021, MEZQUITA 2021, MONOCULTIVAR OLIVE OIL 2021, AVPA PARIS 2021 oraz CINVE 2021
• SREBRNE medale na: prestiżowym BERLIN GOOA 2021, międzynarodowym konkursie Olive Oil Award Zurich 2021 oraz MEZQUITA 2021 a także:
• BRĄZOWE medale na: międzynarodowym konkursie Olive Oil Award Zurich 2021 oraz greckim KOTINOS AWARDS 2021.
Farma Almazaras de la Subbética
Plantacja położona jest na zboczu góry Sierra Subbética. Jest to region o umiarkowanym klimacie: dużym nasłonecznieniu, długim i suchym lecie, deszczową porą wiosenną i jesienną oraz łagodnej zimie, co stwarza idealne warunki do uprawy drzew oliwnych.
Sady oliwne
Drzewka oliwne to oczko w głowie właściciela. Na plantacji spotkać można nawet ponad 100-letnie drzewa, zadbane i kształtowane latami. Oliwki zebrane z najlepszych sadów, pozwalają stworzyć oliwy o najcenniejszych walorach smakowych, doceniane na świecie.
Proces produkcji
Najwyższą jakość oliwy z oliwek uzyskuje się z najcenniejszych, nie uszkodzonych, zdrowych owoców. Owoce zbierane są ręcznie oraz umieszczane w specjalnych zbiornikach zabezpieczających przed uszkodzeniem owoców. Oliwki przewożone są na miejsce tłoczenia, starannie selekcjonowane, myte i w czasie nie dłuższym niż 24 godziny poddane procesowi tłoczenia, ekstrakcji i filtrowania.
CHARAKTERYSTYKA OLIWY
Zbiory: od końca października 2022 r. do początku listopada 2022 r.
Data przydatności: do końca 30.06.2024 r.
CECHY SENSORYCZNE OLIWY:
Smak: Zrównoważony. W ustach słodka na podniebieniu, zielono migdałowa, gorzka i korzenna o średniej intensywności.
Aromat: Zielono-owocowy, średnio wysoki. Owocowe niuanse, takie jak jabłko i zielony banan. Nuty warzywne krzewu pomidora i karczocha. Intensywny aromat świeżo skoszonej trawy i zielonych migdałów.
Idealna do: Sałatek, warzyw, tostów, carpaccio, makaronów, mięs, ryb i dań dla prawdziwych smakoszy.
*Zaleca się stosowanie na surowo.
Kwasowość: bardzo niska ≤ 0,14%
Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,3%
