- Najnowsze zbiory 2024
Almazaras de la Subbetica - Rincon De La Subbetica DOP Bio Oliwa z Oliwek Extra Virgin, 500 ml
CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
Najlepsza oliwa z oliwek extra virgin 500ml
Najlepsza oliwa świata. Ponad 400 międzynarodowych nagród. Numer 1 na świecie wg rankingu World’s Best Olive Oils oraz numer 1 w Światowym Rankingu Oliwy z Oliwek (EVOO World Ranking)
TUTAJ - znajdziesz wszystkie informacje o nagrodach.
Nagrody i wyróżnienia dla oliwy Almazaras de la Subbética - Rincón de la Subbética
Ogółem:
W latach 1998-2022 oliwa Almazaras de la Subbética - Rincón de la Subbética zdobyła ponad 350 międzynarodowych nagród i wyróżnień. Jest to jedna z najbardziej nagradzanych oliw z oliwek na świecie.
Wyróżnienia w 2023 roku:
W 2023 roku oliwa Almazaras de la Subbética - Rincón de la Subbética zdobyła 44 międzynarodowe nagrody i wyróżnienia , m.in.:
- Złoty Medal: New York International Olive Oil Competition (NYIOOC)
- Złoty Medal: Berlin International Olive Oil Competition (BIOL)
- Złoty Medal: London International Olive Oil Competition (LIOOC)
- Złoty Medal: Evooleum World Olive Oil Competition
- Srebrny Medal: Olive Japan International Olive Oil Competition
- Srebrny Medal: Los Angeles International Olive Oil Competition (LAIOOC)
- Brązowy Medal: TerraOlivo International Olive Oil Competition
- Najlepszy Producent Oliwy Extra Virgin BIO: World Olive Oil Competition (WOOOC)
- Najlepsza Oliwa Extra Virgin BIO z Hiszpanii: World Olive Oil Competition (WOOOC)
Nie ma wątpliwości: Rincón de la Subbética to bezdyskusyjny mistrz – najlepsza z najlepszych oliw, absolutne arcydzieło smaku i zapachu.
Wyjątkowość Rincón de la Subbética to efekt m.in. ekstremalnie wymagającej selekcji. Oliwę tłoczy się wyłącznie w pierwszych dniach zbiorów oliwek Hojiblanca – w momencie gdy mają one najpełniejsze walory. Hojiblanca to unikatowy szczep, pielęgnowany przez ekspertów dbających o niego przez cały rok. W efekcie powstająca z niego oliwa to kulinarne arcydzieło, przeznaczone dla najbardziej wymagających odbiorców. To esencja wszystkiego, co w oliwie najlepsze: starannie wyselekcjonowanych owoców, pierwszego tłoczenia, ekologicznej uprawy, wyjątkowego smaku i zapachu.
Drogocenne Właściwości oliwy z oliwek extra vergine
Jednym z kluczowych elementów, które przemawiają za tym, aby postawić na oliwę z oliwek extra virgin w swojej diecie, są jej drogocenne właściwości zdrowotne. Na co więc ona wpływa? Dlaczego warto ją spożywać? Przede wszystkim wykazuje ona właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne. Ponadto, wpływa pozytywnie na pracę układu krwionośnego, chroniąc przy tym przed chorobami serca. Zapobiega ona powstawaniu kamieni żółciowych. Oliwa z oliwek chroni przed otyłością, przed rozwojem miażdżycy czy też przed nadciśnieniem. Wspomaga pracę organizmu przy chorobach metabolicznych. Najwyższej jakości oliwa z oliwek z Włoch, to jak najbardziej warty uwagi produkt, który warto posiadać w swojej kuchni i kosztować go każdego dnia.
Jaka jest najlepsza bio oliwa z oliwek extra virgin?
Rynek oferuje nam różnorodne oliwy z oliwek tłoczone na zimno, które mają mniej lub bardziej intensywny smak. Nadają się do smażenia, jak również i do wykorzystywania ich na zimno, na przykład do sałatek. W ofercie naszego sklepu posiadamy różnorodne propozycje oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno, sprzedawanych w szklanych butelkach o różnej pojemności. Wśród nich najbardziej aromatyczna, doskonała, oferowana przez znanego producenta na świecie, jest właśnie ta oto ALMAZARAS de la SUBBETICA - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN.
Organiczna oliwa z oliwek extra vergine
Oferowany produkt to organiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości, która nie ma sobie równych pod żadnym względem. Zachwyca swoją jakością. Produkt, dzięki któremu przygotowywane potrawy nabiorą niezwykłego smaku. To właśnie w połączeniu z doskonałą oliwą to wszystko można uzyskać. Odpowiednia kwasowość oliwy, dobre kwasy tłuszczowe, oliwa produkowana wedle sprawdzonej, rodzinnej receptury. Jeśli więc doskonały produkt, to właśnie w takim wydaniu.
Najlepsza oliwa na świecie - zastosowanie oliwy z oliwek
Zastosowanie oliwy z oliwek jest bardzo szerokie. Może ona stanowić idealny dodatek do sałatek, do pizzy i innych dań mącznych. Oliwa z oliwek znalazła swoje zastosowanie przy smażeniu, będąc alternatywą dla tłuszczów zwierzęcych czy też oleju rzepakowego. Oliva extra virgin pasuje do wielu dań z makaronami, do zup i wielu innych mniej lub bardziej wyrafinowanych posiłków, zarówno kuchni włoskiej, jak również portugalskiej, greckiej czy hiszpańskiej. Wybierając oliwę virgin, na pewno ten produkt spożywczy stanowi jak najbardziej doskonałą do wyboru opcję.
Dobra oliwa z oliwek - drogocenne właściwości zdrowotne
Tak, jak wspomnieliśmy powyżej, ten rodzaj oliwy działa doskonale nie tylko dla naszych kubków smakowych, co przede wszystkim dla naszego zdrowia. Z poszczególnych odmian oliwek z danych regionów mogą powstawać różnorodne w swoich smakach produkty, ale nic nie jest w stanie przebić właśnie tej! Co więcej, sam proces produkcji oliwy z oliwek jest skrupulatnie przestrzegany, dzięki czemu otrzymujemy tak doskonałe w swoim smaku, ale i pod względem właściwości produkty.
Oliwa premium - smakowa rozkosz dla podniebienia i jej zastosowanie w kuchni
Wybierając taką oto oliwę, otrzymujecie najwyższej jakości produkt, jaki z całą pewnością stanowi idealne rozwiązanie pod każdym względem. Wszystkie nasze oliwy premium pochodzą z najwyższej półki i są one hołdem dla dziedzictwa ALMAZARAS de la SUBBETICA. Mogą stanowić doskonałą rozkosz dla podniebienia i mieć niezwykle szerokie zastosowanie w kuchni, o czym pisaliśmy powyżej.
Oliwa extra vergine z drzew oliwnych - dlaczego warto wybrać najlepszą oliwę z oliwek na świecie od advancedfood.pl?
Bo jest to produkt, który nie ma sobie równych i żaden inny nie jest tak doskonały i tak smaczny, jak właśnie ten. Będąc smakoszami oliwy z oliwek, ta jest w stanie wpasować się z całą pewnością w gusta najbardziej nawet wymagających zwolenników oliwy extra virgin. Może więc postawisz na nią i Ty?
Jaka jest najlepsza oliwa? Hiszpańska oliwa z oliwek extra virgin!
Tak! Tak! tak! Dokładnie tak! Jest to najlepsza oliwa i spośród dziesiątek dostępnych na rynku, jak najbardziej właśnie na nią powinno się postawić, chcąc zyskać najlepszy na rynku produkt. Ten nie ma sobie równych pod żadnym względem!
CHARAKTERYSTYKA OLIWY
Zbiory: październik/listopad 2024 r.
Aromat: bardzo intensywny, owocowy. To wyjątkowe połączenie cytrusów oraz ziołowych nut tymianku i mięty, ale też tych budzących skojarzenia z warzywami, np. pomidorami. Niesamowita wielość aromatów.
Smak: świeży, błyskawicznie pobudzający kubki smakowe orzechową zielenią, gorzką, a zarazem pikantną, średnią intensywnością. Jest to oliwa doskonale harmonijna w smaku, złożona, ale też zrównoważona.
Idealna do: spożycia na surowo, tostów, smażonego sera oraz potraw dla smakoszy: sałatek, mięsa, ryb i dań specjalnych.Kwasowość: Bardzo niska ≤ 0,14%Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,3%
Polifenole: wysoka zawartość 331 ± 23 mg/Kg. Według rozporządzenia UE 432/2012, oliwy z zawartością 250 mg/kg polifenoli lub więcej kwalifikują się jako „olej o wysokiej zawartości polifenoli”.
INFORMACJE O OLIWIE
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Rejon: Andaluzja
Odmiany oliwek: Hojiblanca
Rodzaj oliwy: BIO oliwa extra virgin – najwyższej jakości oliwa z oliwek
Metoda zbiorów: ręczna
· Arcydzieło przeznaczone dla osób, które nie akceptują kompromisów· W 100% ekologiczna oliwa extra virgin· Absolutnie bezbłędny smak i zapach· Najczęściej nagradzana oliwa w historii Hiszpanii (ponad 400 międzynarodowych wyróżnień)
Cechy sensoryczne:
Ważna informacja! Ocena sensoryczna przeprowadzana jest przez panel przeszkolonych degustatorów ( 8-12 osób), a mediany wartości cech pozytywnych i negatywnych są wykorzystywane do klasyfikacji w oparciu o wytyczne ustalone przez International Olive Council (IOC). Należy pamiętać, że indywidualne postrzeganie przez konsumentów cech sensorycznych wysokiej jakości oliwy z oliwek nie zawsze zgadza się z oceną panelu.
Zobacz również opis producenta.
Oliwa Rincon de la Subbetica DOP zajęła pierwsze miejsce w non-profitowym rankingu WAWWJ (World Association of Journalists and Writers of Wines, Liquores and others). w latach 2017 -2021.
Najlepsza Oliwa Extra Virgin na Świecie 2022/2023
Z dumą ogłaszamy kolejny rok triumfu - "Rincón de la Subbética" pozostaje niekwestionowanym liderem na świecie w prestiżowym rankingu WBOO 2022/2023 przez ostatnie pięć lat.
Nasza "Rincón de la Subbética" świętuje pięcioletnią dominację na szczycie prestiżowego rankingu Najlepszych Oliw Świata w dwóch kategoriach:
Najlepsza Oliwa Extra Virgin na Świecie.
Najlepsza Organiczna Oliwa Extra Virgin na Świecie.
Jesteśmy niezmiernie dumni, że nasza oliwa uzyskała wynik 335 punktów, co przekłada się na ponad 270 nagród zdobytych w ciągu ostatnich pięciu lat. To wyniki, które stawiają nas w czołówce producentów oliw extra virgin na świecie. Nasza oliwa to prawdziwa perełka pochodząca z pierwszych zbiorów drzew oliwnych, znajdujących się w sercu Parku Przyrody Sierras Subbéticas. Jest to organiczna oliwa z oliwek Hojiblanco, tłoczona tylko raz, i posiada certyfikat Priego de Córdoba.
Nie można również pominąć sukcesu naszej oliwy w kategorii Najlepsza Organiczna Oliwa Extra Virgin na Świecie. Ponownie zajęła ona pierwsze miejsce, zdobywając 335 punktów.
To ogromne wyróżnienie zarówno dla naszej firmy, jak i dla całej branży oliw z oliwek.
Hiszpania odgrywa wiodącą rolę w tym rankingu, aż 20 hiszpańskich oliw znalazło się w prestiżowej czołówce. Pozostałe 10 to włoskie, 2 chorwackie, 2 brazylijskie, 1 portugalska 1 południowoafrykańska oliwy extra virgin.
Ponadto nasza firma Almazaras de la Subbética zajęła drugie miejsce w kategorii Najlepszy Producent Organicznej Oliwy Extra Virgin Na Świecie 2022/2023. Nasze Olejnie Subbética zdobyły srebrny medal z wynikiem 435 punktów. W tej klasyfikacji znalazło się łącznie 28 olejarni z całego świata, z czego aż 13 pochodzi z Hiszpanii.
Ranking WBOO, czyli "Najlepsze oliwy z oliwek na świecie", to obecnie najważniejszy konkurs oliw extra virgin na świecie. Stworzony w 2012 roku przez niemieckiego eksperta degustatora Heiko Schmidta, opiera się na wynikach uzyskanych w głównych międzynarodowych konkursach oliw z oliwek z pierwszego tłoczenia. To ranking, który wyróżnia najczęściej nagradzane EVOO i olejarnie.
"Rincón de la Subbética" to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jego wyjątkowy smak i aromat uczyniły go niekwestionowanym liderem, zdobywającym wiele prestiżowych nagród. Jeśli jeszcze nie miałeś okazji go spróbować, teraz jest najlepszy moment. Pozwól nam dostarczyć tę niezwykłą oliwę prosto do Twojego domu, aby Twoje kulinarne doznania były wyjątkowe.
p>
<