ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA
 500ML
bio oliwa z oliwek extra virgin
almazaras de la subbetica bio oliwa z oliwek extra virgin
ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
almazaras de la subbetica bio oliwa z oliwek 500ml
ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON...
ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON...
ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA
 500ML
bio oliwa z oliwek extra virgin
almazaras de la subbetica bio oliwa z oliwek extra virgin
ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
almazaras de la subbetica bio oliwa z oliwek 500ml
ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
ALMAZARAS de la SUBBETICA  - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML

ALMAZARAS de la SUBBETICA - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML

106,00 zł
Brutto

CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ

Oliwa z oliwek extra virgin Hiszpańska

Najlepsza oliwa świata. Blisko 400 międzynarodowych nagród. Numer 1 na świecie wg rankingu World’s Best Olive Oils. Nie ma wątpliwości: Rincón de la Subbética to bezdyskusyjny mistrz – najlepsza z najlepszych oliw, absolutne arcydzieło smaku i zapachu.

Wyjątkowość Rincón de la Subbética to efekt m.in. ekstremalnie wymagającej selekcji. Oliwę tłoczy się wyłącznie w pierwszych dniach zbiorów oliwek Hojiblanca – w momencie gdy mają one najpełniejsze walory. Hojiblanca to unikatowy szczep, pielęgnowany przez ekspertów dbających o niego przez cały rok. W efekcie powstająca z niego oliwa to kulinarne arcydzieło, przeznaczone dla najbardziej wymagających odbiorców. To esencja wszystkiego, co w oliwie najlepsze: starannie wyselekcjonowanych owoców, pierwszego tłoczenia, ekologicznej uprawy, wyjątkowego smaku i zapachu.

Aromat: bardzo intensywny, owocowy. To wyjątkowe połączenie cytrusów oraz ziołowych nut tymianku i mięty, ale też tych budzących skojarzenia z warzywami, np. pomidorami. Niesamowita wielość aromatów.

Smak: świeży, błyskawicznie pobudzający kubki smakowe orzechową zielenią, gorzką, a zarazem pikantną, średnią intensywnością. Jest to oliwa doskonale harmonijna w smaku, złożona, ale też zrównoważona.

Idealna do: spożycia na surowo, tostów, smażonego sera oraz potraw dla smakoszy: sałatek, mięsa, ryb i dań specjalnych.

Rincón de la Subbética:
· Arcydzieło przeznaczone dla osób, które nie akceptują kompromisów
· W 100% ekologiczna oliwa extra virgin
· Absolutnie bezbłędny smak i zapach
· Najczęściej nagradzana oliwa w historii Hiszpanii (392 międzynarodowe wyróżnienia)

Bardzo niska kwasowość ≤ 0,14%.  Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,3%


Cechy sensoryczne:

cechy sensoryczne

W 2021 roku firma Almazaras de la Subbetica uznana za najlepszego na świecie producenta oliw bio oraz oliw konwencjonalnych po raz czwarty zajęła pierwsze miejsce w czterech kategoriach rankingu WORLD`S BEST OLIVE OILS (WBOO), będąc jedyną firmą na świecie, która osiągnęła taki wynik.

Oliwa Rincon de la Subbetica DOP Priego de Cordoba została uznana za najlepszą oliwę extra virgin na świecie w rankingu WORLD’S BEST EVOO.

Bezkonkurencyjna była również w ocenie zbiorów w latach 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019


Ponadto oliwa Rincon de la Subbetica DOP zajęła  pierwsze miejsce w non-profitowym rankingu WAWWJ (World Association of Journalists and Writers of Wines, Liquores and others).

TERMIN PRZYDATNOŚCI: do końca 30.07.2024

Zbiór: od końca października do początku listopada 2022

Zobacz również opis producenta.


Rincon oliwa nagrody








 

Najlepsza oliwa świata. Blisko 400 międzynarodowych nagród. Numer 1 na świecie wg rankingu World’s Best Olive Oils. Nie ma wątpliwości: Rincón de la Subbética to bezdyskusyjny mistrz – najlepsza z najlepszych oliw, absolutne arcydzieło smaku i zapachu.

Wyjątkowość Rincón de la Subbética to efekt m.in. ekstremalnie wymagającej selekcji. Oliwę tłoczy się wyłącznie w pierwszych dniach zbiorów oliwek Hojiblanca – w momencie gdy mają one najpełniejsze walory. Hojiblanca to unikatowy szczep, pielęgnowany przez ekspertów dbających o niego przez cały rok. W efekcie powstająca z niego oliwa to kulinarne arcydzieło, przeznaczone dla najbardziej wymagających odbiorców. To esencja wszystkiego, co w oliwie najlepsze: starannie wyselekcjonowanych owoców, pierwszego tłoczenia, ekologicznej uprawy, wyjątkowego smaku i zapachu.

Aromat: bardzo intensywny, owocowy. To wyjątkowe połączenie cytrusów oraz ziołowych nut tymianku i mięty, ale też tych budzących skojarzenia z warzywami, np. pomidorami. Niesamowita wielość aromatów.

Smak: świeży, błyskawicznie pobudzający kubki smakowe orzechową zielenią, gorzką, a zarazem pikantną, średnią intensywnością. Jest to oliwa doskonale harmonijna w smaku, złożona, ale też zrównoważona.

Idealna do: spożycia na surowo, tostów, smażonego sera oraz potraw dla smakoszy: sałatek, mięsa, ryb i dań specjalnych.

Rincón de la Subbética:
· Arcydzieło przeznaczone dla osób, które nie akceptują kompromisów
· W 100% ekologiczna oliwa extra virgin
· Absolutnie bezbłędny smak i zapach
· Najczęściej nagradzana oliwa w historii Hiszpanii (392 międzynarodowe wyróżnienia)

Cechy sensoryczne:
cechy sensoryczne

Zobacz również opis producenta.

8423397141965

10 powodów dlaczego warto kupić nasze oliwy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć