- Aktualności
- 0 polubień
- 2057 odwiedzin
- 0 komentarzy
W świecie oliw typu extra virgin najbardziej cenimy różnorodność. Zdrowy tryb życia, edukacja, coraz większa świadomość jak ważna jest jakość produktów, które spożywamy, spowodowały, że konsumpcja oliwy z oliwek zwiększyła się dwukrotnie w Polsce w ciągu ostatnich 10 lat.
Pomimo dominacji oliw hiszpańskich i włoskich, oliwy portugalskie zyskują coraz większą popularność.
Od 2016 roku systematycznie notujemy w Polsce wzrost sprzedaży oliwy z Portugalii, której udział w rynku oceniany jest obecnie na 24%.
Oliwy portugalskie w ciągu ostatnich 10 lat zyskują na świecie coraz większe uznanie. Zdobywają liczne nagrody w prestiżowych konkursach z uwagi na bardzo wysoką jakość.
Magna Olea od samego początku tworzy tę historię.
Północna Portugalia - Vale de Madeiro, Mirandela - to właśnie tam jest farma, na której znajduje się 8000 drzew oliwnych, głównie z gatunku Cobrançosa. Z uwagi na naturalne, unikalne, zróżnicowane środowisko biologiczne – nie stosuje się żadnych pestycydów. Wszystkie etapy: uprawa, zbiory, produkcja kontrolowane są ściśle przez właściciela Jerónimo Abreu e Lima.
W efekcie otrzymujemy jedną z najlepszych i najbardziej ekskluzywnych oliw z oliwek - extra virgin: rzadka, czysta, intensywna, pełna osobowości.
Wczesne zbiory, staranna selekcja i ekstrakcja na zimno powodują, że podczas produkcji oliwy z oliwek, tylko niewielka część oliwek (10%) zamieni się w oliwę z oliwek. To sprawia, że produkcja Magna Olea jest ekskluzywna.
Magna Olea ma idealnie zrównoważony, harmonijny, intensywnie owocowy, łagodny smak. Wyczuwamy delikatny posmak orzechów, migdałów z nutami jabłek i pomidorów.
Co roku dominują odmienne nuty i intensywności. Dlatego każdy zbiór jest wyjątkowy, mimo to zachowuje silną tożsamość smaku i aromatu.
Kwasowość jest bardzo niska ≤ 0,2 %.
Potwierdzenie doskonałości.
W ciągu ostatnich 10 lat Magna Olea była wielokrotnie nagradzana w najbardziej prestiżowych międzynarodowych, często zdobywając najważniejsze nagrody.
Komentarze (0)