- Aktualności
- 1 polubień
- 4450 odwiedzin
- 0 komentarzy
Almazaras de la Subbetica – producent oliwy z oliwek specjalizujący się w produkcji najwyższej jakości oliw na świecie.
60 lat doświadczenia właścicieli pozwoliło stworzyć oliwy licznie doceniane w prestiżowych konkursach i rankingach na całym świecie.
Firma powstała z połączenia dwóch cenionych i doświadczonych producentów oliw z oliwek: S.C.A. Virgen del Castillo and S.C.A. Olivarera Nuestro Padre Jesus Nazareno.
Osiągnięcia Almazaras de la Subbetica
1 miejsce w rankingu WBOO (WORLD`S BEST OLIVE OILS) od 2015 roku wśród najlepszych producentów oliw z oliwek na świecie (4 lata z rzędu!).
1 miejsce w rankingu WBOO w 2019 roku dla oliwy RINCON DE LA SUBBETICA BIO. Blisko 400 międzynarodowych nagród dla tej oliwy!
6 miejsce w rankingu WBOO w 2019 roku dla oliwy PARQUEOLIVA SERIE ORO. Ponad 130 międzynarodowych nagród dla tej oliwy!
32 miejsce w rankingu WBOO w 2019 roku dla oliwy ALMA ARBEQUINO.
Warunki pogodowe
Plantacja położona jest na zboczu góry Sierra Subbética. Jest to region o umiarkowanym klimacie: dużym nasłonecznieniu, długim i suchym lecie, deszczową porą wiosenną i jesienną oraz łagodnej zimie, co stwarza idealne warunki do uprawy drzew oliwnych.
Sady oliwne
Drzewka oliwne to oczko w głowie właściciela. Na plantacji spotkać można nawet ponad 100-letnie drzewa, zadbane i kształtowane latami. Oliwki zebrane z najlepszych sadów, pozwalają stworzyć oliwy o najcenniejszych walorach smakowych, doceniane na świecie.
Proces produkcji
Najwyższą jakość oliwy z oliwek uzyskuje się z najcenniejszych, nie uszkodzonych, zdrowych owoców. Owoce zbierane są ręcznie za pomocą specjalnych grzebieni, oraz umieszczane w specjalnych zbiornikach zabezpieczających przed uszkodzeniem owoców. Oliwki przewożone są na miejsce tłoczenia, starannie selekcjonowane, myte i w czasie nie dłuższym niż 24 godziny poddane procesowi tłoczenia, ekstrakcji i filtrowania.
Zespół
Zespół składa się z doświadczonych, najlepszych specjalistów, którzy dokładają wszelkich starań, aby w efekcie finalnym zamknąć w butelkach najcenniejsze dobro oliwek i esencję smaku, którą zachwycają się konsumenci na całym świecie.
Fundamentem działania firmy są wartości, które stanowią spoiwo kompleksowo łączące poszczególne elementy:
- najwyższa jakość produktów,
- podziw dla dobrej pracy,
- zadowolenie klientów,
- dbałość o środowisko.
Komentarze (0)