CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
Opis produktu
Herbata inspirowana ajurwedą: tradycyjną medycyną indyjską, która postrzega zdrowie jako coś więcej niż brak choroby: równowagę między ciałem, umysłem i duchem.
Pyszne połączenie bazylii, jabłka, skórki pomarańczowej, zielonego rooibos, imbiru, różowego pieprzu, kardamonu i cynamonu. Napar w kolorze pomarańczowym, o słodkim aromacie i zrównoważonym smaku, ze słodkimi nutami i lekko pikantnym posmakiem. Idealny do picia o każdej porze dnia.
POMAGA ZRÓWNOWAŻYĆ WŁAŚCIWOŚCI DETOKSYKACYJNE I KORZYŚCI ZDROWOTNE
BAZYLIA
Bazylia zawiera olejek eteryczny bogaty w estragol, cyneol i eugenol, flawonoidy i saponozydy, który wspomaga trawienie, zmniejsza ciężkość gazów i brzucha, wspomaga eliminację płynów, łagodzi nudności i nieprzyjemny smak w jamie ustnej.W badaniach laboratoryjnych bazylia wykazała działanie przeciwzapalne, uspokajające, przeciwdepresyjne, kardio protekcyjne i przeciwdrobnoustrojowe, pomagając wzmocnić układ odpornościowy przed wirusami i bakteriami.Tradycyjnie stosowana jest do zwalczania bezsenności i lęku. Napar z bazylii to zdrowa alternatywa dla relaksu i wywołania snu. Jako wzmacniacz układu nerwowego jest świetnym sprzymierzeńcem w zmniejszaniu zmęczenia fizycznego i psychicznego.Bazylia pomaga również kontrolować lęk związany z zaburzeniami objadania się, równoważąc głód i zmniejszając kaloryczne spożycie pokarmu.
Stosuje się ją również, w połączeniu z roślinami wykrztuśnymi i śluzowymi, ze względu na działanie przeciwkaszlowe, w celu złagodzenia drażniącego kaszlu i infekcji dróg oddechowych.
ZIELONY ROOIBOS
Zielony Rooibos pozyskiwany jest z tego samego południowoafrykańskiego krzewu, co tradycyjne (czerwonawe) rooibos, ale jest przetwarzane inaczej. Zielone Rooibos przechodzi proces suszenia, pomijając proces utleniania lub fermentacji.Rooibos NIE zawiera teiny, więc ponieważ nie ma ekscytujących substancji, możemy ją pić o każdej porze, nawet w nocy, bez obawy o bezsenność.
Zielony rooibos ma wyższą zawartość przeciwutleniaczy niż tradycyjny rooibos. To wysokie stężenie flawonoidów, takich jak między innymi aspalatyna, orientyna , isoorientin, rutyna izokwercetyna oznacza, że picie naparu z zielonego rooibos pomaga zmniejszyć negatywne skutki wolnych rodników, które są odpowiedzialne za starzenie się komórek, stres metaboliczny, choroby sercowo-naczyniowe i zwyrodnieniowe oraz starzenie się mózgu.
Jest wspaniałym sprzymierzeńcem dla zdrowia, ze względu na zawartość flawonoidów, minerałów i witamin. Wszystko to sprzyja prawidłowemu utrzymaniu mechanizmów obronnych naszego organizmu.
Właściwości sycące: Zgodnie z wynikami badania z 2014 r., zielone rooibos mogą również korzystnie w kontroli wagi poprzez zwiększenie poziomu leptyny. Leptyna jest hormonem, który pomaga regulować przyjmowanie pokarmu i sygnalizuje organizmowi, że ma dość jedzenia.Promuje metabolizm tłuszczów: Zielone rooibos również zatrzymały tworzenie nowych komórek tłuszczowych i promowały szybszy metabolizm tłuszczów.
Właściwości uspokajające: Tradycyjnie rooibos było stosowane jako naturalny środek promujący odpoczynek i relaks.Jako naturalny środek przeciwskurczowy, rooibos dba o układ trawienny i jest tradycyjnie stosowany w celu złagodzenia trudnego trawienia, gazu, a nawet kolki u niemowląt.W eksperymentach laboratoryjnych jego zawartość aspalatyny wykazała działanie przeciwcukrzycowe poprzez promowanie prawidłowego stężenia cukru we krwi.
IMBIR
Kłącze imbirowe jest jednym z najpopularniejszych superfoods. Jest bardzo wszechstronny i łatwy w użyciu jako składnik, który dodaje osobowości każdemu napojowi. Zawiera związki takie jak gingerol, shogaol, paradol i zingerone, które są odpowiedzialne za większość jego korzyści zdrowotnych.Stosowany jest głównie jako środek pobudzający trawienie i pędnik, a także ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, dzięki czemu może odgrywać ważną rolę w zdrowiu mózgu. Niektóre badania wykazały, że imbir może chronić przed starzeniem się mózgu i pogorszeniem funkcji poznawczych.Również jako naturalny środek łagodzący mdłości i wymioty (choroba podróżna), wśród wielu innych zastosowań.
PRZECIWUTLENIACZE, KTÓRE POMAGAJĄ W PIELĘGNACJI SKÓRY
Bogaty w przeciwutleniacze, które mogą pomóc w walce ze szkodliwym działaniem wolnych rodników na organizm.Przeciwutleniacze przyczyniają się również do młodszego wyglądu skóry. Zawarte w nim garbniki i związki fenolowe sprzyjają produkcji kolagenu, pomagając opóźnić starzenie się komórek.Ze względu na swoje składniki antybakteryjne i przeciwzapalne idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry.
Główne korzyści zdrowotne PRZYPRAW, takie jak różowy pieprz, kardamon i cynamon, znajdują się w polifenolach, które pomagają zapobiegać uszkodzeniom komórek, łagodzić stany zapalne i poprawiają metabolizm. Wnoszą również do tego naparu charakterystyczne aromaty i smaki.
Picie herbat ziołowych przez cały dzień to bardzo zdrowy sposób na utrzymanie nawodnienia i przyczynienie się do naszego samopoczucia fizycznego, psychicznego i emocjonalnego, dostarczając naszemu organizmowi substancji, które pomagają mu prawidłowo funkcjonować. I możemy to zrobić, delektując się przyjemnymi aromatami i smakami.
Składniki
bazylia, kawałki jabłka, skórka pomarańczowa, zielone rooibos, kawałki imbiru, naturalny aromat, pieprz różany, kardamon i cynamon.
Jak przygotować
Włóż torebkę do filiżanki i zalej wrzątkiem. Przykryj i pozostaw na 5 minut, aby z herbaty wydobyć esencje i aromaty. Wyjmij torebkę, można dosłodzić miodem dla lepszego smaku.
Cechy produktu:
- Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu,
- Bezcukrowy, odpowiedni dla diabetyków,
- Bez składników mlecznych, odpowiedni dla osób z nietolerancją nabiału,
- Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie,
- Przyjazny dla wegan.
Tutaj znajdziesz interesujące informacje o producencie herbat, firmie Pharmadus Botanicals.
- Rodzaj herbaty
- Herbata ajurwedyjska
Co sprawia, że herbaty firmy PHARMADUS Botanicals są wyjątkowe?
Historia firmy rozpoczyna się w 1965 roku w Ponferradzie. W miejscu otoczonym Naturą i położonym w regionie Bierzo, gdzie mieszkała rodzina Escudero.
Tam zaczyna działalność „Infusiones La Leonesa”, warsztat rzemieślniczy, który później stał się obiektem przemysłowym i zawsze miał jasny cel: dbać o zdrowie ludzi za pomocą zdrowych, aromatycznych herbacianych naparów. Laboratorium produkcyjne powstało w Ponferrada w 1970 roku , autoryzowane przez Ministerstwo Zdrowia jako Laboratorium Roślin Leczniczych o nr. 73P.M.
Pierwszym produktem, który wyszedł z firmy , była herbata ziołowa Manasul: ekskluzywna i skuteczna formuła do kontroli wagi i zaparć. Manasul trafił do filiżanek w milionach domów na całym świecie. Odniósł taki sukces, że firma zmieniła nazwę i została przemianowana na „Manasul Internacional”.
Była to pierwsza hiszpańska międzynarodowa firma zajmująca się roślinami leczniczymi, z oddziałami w Szwajcarii, Korei, Chile i Stanach Zjednoczonych.
W 2006 roku drugie pokolenie rodziny Escudero rozpoczęło nowy projekt , nie zapominając wszystkiego, czego nauczyli się od swoich rodziców: ich miłości i poświęcenia dla roślin oraz ich zaangażowanie na rzecz zdrowia ludzi poprzez badania i technologię. Ideą firmy stała się zasada : ważne nie jest to, co wiesz, ale to, czym się dzielisz”.
W ten sposób została założona nowa firma: PHARMADUS Botanicals, która znajduje się w Camponaraya, w prowincji León.
Firma posiada certyfikat IFS Food od 2012 r. (uznany przez Global Food Safety)aby zapewnić klientom całkowitą identyfikowalność produktu oraz najwyższy standard procesu produkcyjnego, który jest zgodny z bardzo restrykcyjnymi wymaganiami w zakresie jakości i bezpieczeństwo żywności.
Firma PHARMADUS Botanicals przestrzega najbardziej restrykcyjnych europejskich przepisów dotyczących rozwoju i opracowywania produktów na bazie roślin , wykorzystywanych do produkcji herbat. Obiekty laboratoryjne i procesy produkcyjne zostały zaprojektowane z myślą o szczególnej trosce o produkt, z zachowaniem najwyższych standardów Bezpieczeństwa Żywności: atmosfery kontrolowane, pomieszczenia czyste farmaceutyczne, własne laboratorium mikrobiologiczne i fizykochemiczne (gdzie definiowane są składniki aktywne , przeprowadzona jest kontrola występowania ewentualnych pestycydów , zanieczyszczeń i metali ciężkich).To wszystko gwarantuje ,że nasi klienci klienci otrzymują zdrowe , naturalne herbaty , wolne od wszelkich zanieczyszczeń.
W trosce o środowisko firma rezygnuje z używania plastiku w materiałach wykorzystywanych do opakowań oraz torebek na herbaty , zgodnie z realizowanym planem „Plastic Free 2019”,którego głównym celem jest zmniejszenie odpadów w naturalnym środowisku.
Pharmadus Botanicals uczestniczy w projekcie Biotagut wraz z innymi firmami i ośrodkami badawczymi. Celem projektu jest lepsze zrozumienie tzw środowiska Mikrobiota (zespół flory bakteryjnej zamieszkującej jelita) w celu zaprojektowania żywności, która pomaga i regeneruję florę jelitową ioraz zapobiegaj przyszłym chorobom metabolicznym, takim jak np. otyłość lub cukrzyca.
Każda filiżanka to wielki wysiłek w zakresie innowacji i rozwoju technologicznego, staranny dobór surowców, ścisła kontrola jakości i dużo miłości są stabilnym fundamentem firmy PHARMADUS Botanicals.
Jednak bez wątpienia tym, co najlepsze w Pharmadus, tym, co wnosi prawdziwą wartość, są LUDZIE: zespół świetnych fachowców i współpracowników, którzy codziennie dbają o nasze zdrowie i środowisko naturalne.