CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
Opis produktu
Herbata inspirowana ajurwedą: tradycyjną medycyną indyjską, która postrzega zdrowie jako coś więcej niż brak choroby: równowagę między ciałem, umysłem i duchem.
Nasz osobisty , przemyślany wybór składników kawałków jabłka, skórki z dzikiej róży, rumianku, pieczonego korzenia cykorii, trawy cytrynowej, liści malin, cynamonu, kopru włoskiego, imbiru, goździków, skórki cytryny i kardamonu. Napar w kolorze złotym, lekki cytrusowy aromat z prażonymi nutami i słodko-pikantnym smakiem. Idealny do picia o każdej porze dnia.
WŁAŚCIWOŚCI I KORZYŚCI ZDROWOTNE POMAGAJĄ ZRÓWNOWAŻYĆ MIŁOŚĆ
Zawierająca rumianek, korzeń cykorii, trawę cytrynową, koper włoski i imbir, ta ziołowa herbata promuje zdrowszy metabolizm, pomagając łatwiej trawić pokarm. Pomaga wyeliminować toksyny z organizmu i ma właściwości przeciwzapalne.
RUMIANEK
Od tysięcy lat rumianek stosowany jest jako napar w leczeniu różnych problemów trawiennych. Ze względu na zawartość chamazulenu idealnie nadaje się do intensywnego trawienia, jako środek przeciwzapalny, zapobiegający wzdęciom, wzdęciom i odbijaniu.Rumianek przyczynia się również do optymalnego rozluźnienia psychicznego i fizycznego. Relaksuje nasze ciało i przygotowuje nas do lepszego nocnego odpoczynku. Działanie to jest spowodowane przez apigeninę, flawonoid występujący w rumianku. Ten flawonoid łączy się z receptorami w mózgu, zapewniając relaksujący efekt w celu zmniejszenia lęku.Wszystkie te korzyści związane z trawieniem wynikają z jego naturalnych właściwości relaksacyjnych. Ponieważ mózg i żołądek mają bezpośredni związek przez nerw błędny, spokojny umysł prowadzi do lepszego zdrowia jelit.
KORZEŃ CYKORII
Cykoria jest uważana za pełnią wiele bardzo korzystnych funkcji dla przewodu pokarmowego. Ze względu na zawartość inuliny pomaga poprawić florę jelitową i refluks żołądkowy, a także stymuluje produkcję soków żołądkowych i działa jako naturalny środek czyszczący, zapobiegając niewygodnej kwasowości i przyczyniając się do dobrego trawienia. Wykazano również, że pomaga wątrobie lepiej wykonywać funkcje filtrowania krwi.Roślina ta pomaga w leczeniu zaburzeń snu, lęku i stresu, ponieważ pomaga w relaksie.
TRAWA CYTRYNOWA (CYTRONELLA)
Ze względu na zawartość witamin z grupy B, magnezu, fosforu, potasu i wapnia trawa cytrynowa pomaga wzmocnić układ odpornościowy i uspokoić napięcie w naczyniach krwionośnych, ponieważ działa jako naturalny lek rozszerzający naczynia krwionośne, pomagając w ten sposób utrzymać dobre zdrowie układu krążenia.Jego zawartość polifenoli i kofeiny stymuluje metabolizm i pomaga oczyścić organizm z toksyn. Dzięki związkowi zwanemu cytrynowym ułatwia trawienie, pomaga zapobiegać zaparciom, a także stanom zapalnym spowodowanym złymi wypróżnieniami i gazami.
KOPER WŁOSKI
Ma właściwości moczopędne i pędne ze względu na działanie spazmolityczne i przeciwbólowe. Wspomaga trawienie i pomaga wydalić gaz, zmniejszając wzdęcia i promując płaski brzuch. Polecany jest do stosowania w przypadkach biegunki, kolki, zaburzeń dróg moczowych, a także w celu promowania wydzielania mleka.Jest również uznawany za stosowanie w leczeniu kataru górnych dróg oddechowych. Może być stosowany zewnętrznie w celu złagodzenia zmęczonych oczu.
IMBIR
Kłącze imbirowe jest jednym z najpopularniejszych superfoods. Jest bardzo wszechstronny i łatwy w użyciu jako składnik, który dodaje osobowości każdemu napojowi. Zawiera związki takie jak gingerol, shogaol, paradol i zingerone, które są odpowiedzialne za większość jego korzyści zdrowotnych.Stosowany jest głównie jako środek pobudzający trawienie i jego funkcję pędną, a także ze względu na właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, dzięki czemu może odgrywać ważną rolę w zdrowiu mózgu. Niektóre badania wykazały, że imbir może chronić przed starzeniem się mózgu i pogorszeniem funkcji poznawczych.Również jako naturalny środek łagodzący mdłości i wymioty (choroba podróżna), wśród wielu innych zastosowań.
PRZECIWUTLENIACZE, KTÓRE POMAGAJĄ W PIELĘGNACJI SKÓRY
Bogaty w przeciwutleniacze, które mogą pomóc w walce ze szkodliwym działaniem wolnych rodników w organizmie.Przeciwutleniacze przyczyniają się również do młodszego wyglądu skóry. Zawarte w nim garbniki i związki fenolowe sprzyjają produkcji kolagenu, pomagając opóźnić starzenie się komórek.Ze względu na swoje składniki antybakteryjne i przeciwzapalne idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry.
Główne korzyści zdrowotne PRZYPRAW, takich jak kardamon, cynamon i goździki, znajdują się w polifenolach, które pomagają zapobiegać uszkodzeniom komórek, łagodzić stany zapalne i poprawiają metabolizm. Wnoszą również do tego naparu charakterystyczne aromaty i smaki.
Picie herbat ziołowych przez cały dzień to bardzo zdrowy sposób na utrzymanie nawodnienia i przyczynienie się do naszego samopoczucia fizycznego, psychicznego i emocjonalnego, dostarczając naszemu organizmowi substancji, które pomagają mu prawidłowo funkcjonować. I możemy to zrobić, delektując się przyjemnymi aromatami i smakami.
Składniki
jabłko, skórka dzikiej róży, rumianek, pieczony korzeń cykorii, trawa cytrynowa, liście malin, cynamon, koper włoski, imbir, goździk, skórka cytryny, kardamon i naturalny aromat.
Jak przygotować
Włóż torebkę do filiżanki i zalej wrzątkiem. Przykryj i pozostaw na 5 minut, aby z herbaty wydobyć esencje i aromaty. Wyjmij torebkę, można dosłodzić miodem dla lepszego smaku.
Cechy produktu:
- Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu,
- Bezcukrowy, odpowiedni dla diabetyków,
- Bez składników mlecznych, odpowiedni dla osób z nietolerancją nabiału,
- Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie,
- Przyjazny dla wegan.
Tutaj znajdziesz interesujące informacje o producencie herbat, firmie Pharmadus Botanicals.
- Rodzaj herbaty
- Herbata ajurwedyjska
Co sprawia, że herbaty firmy PHARMADUS Botanicals są wyjątkowe?
Historia firmy rozpoczyna się w 1965 roku w Ponferradzie. W miejscu otoczonym Naturą i położonym w regionie Bierzo, gdzie mieszkała rodzina Escudero.
Tam zaczyna działalność „Infusiones La Leonesa”, warsztat rzemieślniczy, który później stał się obiektem przemysłowym i zawsze miał jasny cel: dbać o zdrowie ludzi za pomocą zdrowych, aromatycznych herbacianych naparów. Laboratorium produkcyjne powstało w Ponferrada w 1970 roku , autoryzowane przez Ministerstwo Zdrowia jako Laboratorium Roślin Leczniczych o nr. 73P.M.
Pierwszym produktem, który wyszedł z firmy , była herbata ziołowa Manasul: ekskluzywna i skuteczna formuła do kontroli wagi i zaparć. Manasul trafił do filiżanek w milionach domów na całym świecie. Odniósł taki sukces, że firma zmieniła nazwę i została przemianowana na „Manasul Internacional”.
Była to pierwsza hiszpańska międzynarodowa firma zajmująca się roślinami leczniczymi, z oddziałami w Szwajcarii, Korei, Chile i Stanach Zjednoczonych.
W 2006 roku drugie pokolenie rodziny Escudero rozpoczęło nowy projekt , nie zapominając wszystkiego, czego nauczyli się od swoich rodziców: ich miłości i poświęcenia dla roślin oraz ich zaangażowanie na rzecz zdrowia ludzi poprzez badania i technologię. Ideą firmy stała się zasada : ważne nie jest to, co wiesz, ale to, czym się dzielisz”.
W ten sposób została założona nowa firma: PHARMADUS Botanicals, która znajduje się w Camponaraya, w prowincji León.
Firma posiada certyfikat IFS Food od 2012 r. (uznany przez Global Food Safety)aby zapewnić klientom całkowitą identyfikowalność produktu oraz najwyższy standard procesu produkcyjnego, który jest zgodny z bardzo restrykcyjnymi wymaganiami w zakresie jakości i bezpieczeństwo żywności.
Firma PHARMADUS Botanicals przestrzega najbardziej restrykcyjnych europejskich przepisów dotyczących rozwoju i opracowywania produktów na bazie roślin , wykorzystywanych do produkcji herbat. Obiekty laboratoryjne i procesy produkcyjne zostały zaprojektowane z myślą o szczególnej trosce o produkt, z zachowaniem najwyższych standardów Bezpieczeństwa Żywności: atmosfery kontrolowane, pomieszczenia czyste farmaceutyczne, własne laboratorium mikrobiologiczne i fizykochemiczne (gdzie definiowane są składniki aktywne , przeprowadzona jest kontrola występowania ewentualnych pestycydów , zanieczyszczeń i metali ciężkich).To wszystko gwarantuje ,że nasi klienci klienci otrzymują zdrowe , naturalne herbaty , wolne od wszelkich zanieczyszczeń.
W trosce o środowisko firma rezygnuje z używania plastiku w materiałach wykorzystywanych do opakowań oraz torebek na herbaty , zgodnie z realizowanym planem „Plastic Free 2019”,którego głównym celem jest zmniejszenie odpadów w naturalnym środowisku.
Pharmadus Botanicals uczestniczy w projekcie Biotagut wraz z innymi firmami i ośrodkami badawczymi. Celem projektu jest lepsze zrozumienie tzw środowiska Mikrobiota (zespół flory bakteryjnej zamieszkującej jelita) w celu zaprojektowania żywności, która pomaga i regeneruję florę jelitową ioraz zapobiegaj przyszłym chorobom metabolicznym, takim jak np. otyłość lub cukrzyca.
Każda filiżanka to wielki wysiłek w zakresie innowacji i rozwoju technologicznego, staranny dobór surowców, ścisła kontrola jakości i dużo miłości są stabilnym fundamentem firmy PHARMADUS Botanicals.
Jednak bez wątpienia tym, co najlepsze w Pharmadus, tym, co wnosi prawdziwą wartość, są LUDZIE: zespół świetnych fachowców i współpracowników, którzy codziennie dbają o nasze zdrowie i środowisko naturalne.