Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt
La Tetera Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt
La Tetera Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt
La Tetera Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt
Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt
La Tetera Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt
La Tetera Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt
La Tetera Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt

La Tetera Herbata Ajurwedyjska - Trawienie ,15 szt

29,99 zł
Brutto

CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ

Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).

Opis produktu

Herbata inspirowana ajurwedą: tradycyjną medycyną indyjską, która postrzega zdrowie jako coś więcej niż brak choroby: równowagę między ciałem, umysłem i duchem.

Starannie dobrane jabłko, skórka pomarańczowa, rooibos, imbir, cynamon, liście malin, koper włoski, rumianek, alchemilla, goździki, hypericum, kardamon, czarny pieprz, jagody jałowca i gęsia trawa. Napar w kolorze złotym o pysznym słodkim smaku, subtelnie ostrym i pikantnych nutach głowy. Słodki aromat z nutą cynamonu i pieprzu.

KORZYŚCI ZDROWOTNE I WŁAŚCIWOŚCI

ROOIBOS

Rooibos to roślina pochodzenia południowoafrykańskiego. Jego nazwa oznacza czerwony krzew. Często określana jest mianem herbaty Rooibos, ale nazwa ta jest niepoprawna, ponieważ nie pochodzi od rośliny herbacianej. Rooibos NIE zawiera teiny, więc ponieważ nie ma pobudzających substancji, możemy ją pić o każdej porze, nawet w nocy, bez obawy o bezsenność.Jest wspaniałym sprzymierzeńcem dla zdrowia, o działaniu antyoksydacyjnym, ze względu na zawartość flawonoidów, minerałów i witamin.To wysokie stężenie flawonoidów, takich jak między innymi aspalatyna, orientyna , isoorientin, rutyna i izokwercetyna oznacza, że picie naparu rooibos pomaga zmniejszyć negatywne skutki wolnych rodników, które są odpowiedzialne za starzenie się komórek, stres metaboliczny, choroby sercowo-naczyniowe i zwyrodnieniowe oraz starzenie się mózgu.Właściwości uspokajające: Tradycyjnie rooibos było stosowane jako naturalny środek promujący odpoczynek i relaks.Jako naturalny środek przeciwskurczowy, rooibos dba o układ trawienny i jest tradycyjnie stosowany w celu złagodzenia trudnego trawienia, gazu, a nawet kolki u niemowląt.W eksperymentach laboratoryjnych jego zawartość aspalatyny wykazała działanie przeciwcukrzycowe poprzez promowanie prawidłowego stężenia cukru we krwi.

IMBIR

Kłącze imbirowe jest jednym z najpopularniejszych superfoods. Jest bardzo wszechstronny i łatwy w użyciu jako składnik, który dodaje osobowości każdemu napojowi. Zawiera związki takie jak gingerol, shogaol, paradol i zingerone, które są odpowiedzialne za większość jego korzyści zdrowotnych.Stosowany jest głównie jako środek pobudzający trawienie oraz ze względu na działanie przemijające, a także właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, dzięki czemu może odgrywać ważną rolę w zdrowiu mózgu. Niektóre badania wykazały, że imbir może chronić przed starzeniem się mózgu i pogorszeniem funkcji poznawczych.Również jako naturalny środek łagodzący mdłości i wymioty (choroba lokomocyjna ), wśród wielu innych zastosowań.

KOPER WŁOSKI

Ma właściwości moczopędne i pędne ze względu na działanie spazmolityczne i przeciwbólowe. Wspomaga trawienie i pomaga wydalić gaz, zmniejszając wzdęcia i promując płaski brzuch. Polecany jest do stosowania w przypadkach biegunki, kolki, zaburzeń dróg moczowych, a także w celu promowania wydzielania mleka.Jest również uznawany za stosowanie w leczeniu kataru górnych dróg oddechowych. Może być stosowany zewnętrznie w celu złagodzenia zmęczonych oczu.

RUMIANEK

Od tysięcy lat rumianek stosowany jest jako napar w leczeniu różnych problemów układu pokarmowego. Ze względu na zawartość chamazulenu idealnie nadaje się do ciężkich trawień, jako środek przeciwzapalny, zapobiegający wzdęciom, wzdęciom i odbijaniu.Rumianek przyczynia się również do optymalnego rozluźnienia psychicznego i fizycznego. Relaksuje nasze ciało i przygotowuje nas do lepszego nocnego odpoczynku. Działanie to jest spowodowane przez apigeninę, flawonoid występujący w rumianku. Ten flawonoid łączy się z receptorami w mózgu, zapewniając relaksujący efekt w celu zmniejszenia lęku.Wszystkie te korzyści związane z trawieniem wynikają z jego naturalnych właściwości relaksacyjnych. Ponieważ mózg i żołądek mają bezpośredni związek przez nerw błędny, spokojny umysł prowadzi do lepszego zdrowia jelit.

PRZYWROTNIK

Jego głównymi składnikami są flawonoidy: kwercetyna, rutynozyd, arabinozyd i kaempferol. Jest zatwierdzony do leczenia łagodnej biegunki, ze względu na właściwości ściągające, zmniejszające przekrwienie, hemostatyczne i trawienne. Zapobiega odwodnieniu i utracie elektrolitów.Tradycyjnie stosowany jest również w celu zmniejszenia dyskomfortu związanego z miesiączką i menopauzą, ze względu na działanie przeciwskurczowe, które łagodzi skurcze i bóle brzucha.Dla skóry: napar można nakładać na skórę i poprawia krążenie krwi, o działaniu uspokajającym i przeciwzapalnym.

DZIURAWIEC

Badania naukowe po raz kolejny skupiają się na jego korzystnym działaniu na obniżone nastroje. Teraz wiemy, że dziurawiec ze swoim złożonym składem chemicznym, jest skuteczną pomocą w walce zniechęceniem i depresją, ze względu na swoje działanie na różne neuroprzekaźniki, substancje chemiczne, które wytwarza nasz organizm i które są ściśle związane z emocjami i nastrojami.W ciągu ostatnich 20 lat liczne badania kliniczne wykazały jego przydatność w leczeniu obniżonego nastroju, depresji, lęku, lęku nocnego i zaburzeń neurowegetatywnych związanych z menopauzą.

PRZECIWUTLENIACZE, KTÓRE POMAGAJĄ W PIELĘGNACJI SKÓRY

Bogaty w przeciwutleniacze, które mogą pomóc w walce ze szkodliwym działaniem wolnych rodników w organizmie.

Przeciwutleniacze przyczyniają się również do młodszego wyglądu skóry. Zawarte w nim garbniki i związki fenolowe sprzyjają produkcji kolagenu, pomagając opóźnić starzenie się komórek.

Ze względu na swoje składniki antybakteryjne i przeciwzapalne idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry.

Główne korzyści zdrowotne PRZYPRAW, takie jak różowy pieprz, kardamon i cynamon, znajdują się w polifenolach, które pomagają zapobiegać uszkodzeniom komórek, łagodzić stany zapalne i poprawiają metabolizm. Wnoszą również do tego naparu charakterystyczne aromaty i smaki.

Picie herbat ziołowych przez cały dzień to bardzo zdrowy sposób na utrzymanie nawodnienia i przyczynienie się do naszego samopoczucia fizycznego, psychicznego i emocjonalnego, dostarczając naszemu organizmowi substancji, które pomagają mu prawidłowo funkcjonować. I możemy to zrobić, delektując się przyjemnymi aromatami i smakami.

Składniki

jabłko, skórka pomarańczowa, rooibos, imbir, cynamon, liście malin, koper włoski, rumianek, dziurawiec zwyczajny , goździk, ziele dziurawca, kardamon, naturalny aromat, czarny pieprz, jagody jałowca i przytulia czepna.

Jak przygotować

Włóż torebkę do filiżanki i zalej wrzątkiem. Przykryj i pozostaw na 5 minut, aby z herbaty wydobyć esencje i aromaty. Wyjmij torebkę, można dosłodzić miodem dla lepszego smaku.

jak przygotowac herbate

Cechy produktu:

  • Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu,
  • Bezcukrowy, odpowiedni dla diabetyków,
  • Bez składników mlecznych, odpowiedni dla osób z nietolerancją nabiału,
  • Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie,
  • Przyjazny dla wegan.

przyjazne dla vegan

herbaty ajurwedyjskie

Tutaj znajdziesz interesujące informacje o producencie herbat, firmie Pharmadus Botanicals.

 
Rodzaj herbaty
Herbata ajurwedyjska
Herbata Ajurwed- Trawienie

Co sprawia, że herbaty firmy PHARMADUS Botanicals są wyjątkowe? 

Historia firmy rozpoczyna  się w 1965 roku w Ponferradzie. W miejscu otoczonym Naturą i położonym w regionie Bierzo, gdzie mieszkała rodzina Escudero.

Tam zaczyna działalność  „Infusiones La Leonesa”, warsztat rzemieślniczy, który później stał się obiektem przemysłowym i zawsze miał jasny cel: dbać o zdrowie ludzi za pomocą  zdrowych, aromatycznych herbacianych naparów.  Laboratorium produkcyjne powstało w Ponferrada w  1970 roku , autoryzowane  przez Ministerstwo Zdrowia jako Laboratorium Roślin Leczniczych o nr. 73P.M. 

Pierwszym produktem, który wyszedł z firmy , była herbata ziołowa  Manasul: ekskluzywna i skuteczna formuła do kontroli wagi i zaparć. Manasul trafił do filiżanek w milionach  domów na całym świecie. Odniósł taki sukces, że firma zmieniła nazwę i została przemianowana na „Manasul Internacional”.

Była to pierwsza hiszpańska międzynarodowa firma zajmująca się roślinami leczniczymi, z oddziałami  w Szwajcarii, Korei, Chile i Stanach Zjednoczonych.

W 2006 roku drugie pokolenie rodziny Escudero rozpoczęło nowy projekt , nie zapominając wszystkiego, czego nauczyli się od swoich rodziców: ich miłości i poświęcenia dla roślin oraz ich zaangażowanie na rzecz zdrowia ludzi poprzez badania i technologię. Ideą firmy stała się zasada : ważne nie jest to, co wiesz, ale  to, czym się dzielisz”.

W ten sposób została założona nowa firma: PHARMADUS Botanicals, która znajduje się w Camponaraya, w prowincji León.

Firma posiada certyfikat IFS Food od 2012 r. (uznany przez Global Food Safety)aby zapewnić klientom całkowitą  identyfikowalność produktu  oraz najwyższy standard procesu  produkcyjnego, który jest  zgodny z  bardzo restrykcyjnymi wymaganiami  w zakresie jakości i bezpieczeństwo żywności. 

Firma PHARMADUS Botanicals przestrzega najbardziej restrykcyjnych  europejskich przepisów dotyczących rozwoju i opracowywania produktów na bazie roślin , wykorzystywanych do produkcji herbat. Obiekty laboratoryjne i procesy produkcyjne zostały zaprojektowane z myślą o szczególnej trosce o produkt, z zachowaniem najwyższych standardów Bezpieczeństwa Żywności: atmosfery kontrolowane, pomieszczenia czyste farmaceutyczne, własne laboratorium mikrobiologiczne i fizykochemiczne (gdzie definiowane są składniki  aktywne , przeprowadzona jest kontrola występowania ewentualnych pestycydów , zanieczyszczeń i metali ciężkich).To wszystko gwarantuje ,że nasi klienci klienci otrzymują zdrowe , naturalne  herbaty , wolne od wszelkich zanieczyszczeń. 

W trosce o środowisko  firma rezygnuje z  używania plastiku   w materiałach wykorzystywanych do opakowań oraz torebek na herbaty , zgodnie z  realizowanym planem „Plastic Free 2019”,którego głównym celem jest zmniejszenie odpadów w naturalnym środowisku. 

Pharmadus Botanicals uczestniczy w projekcie Biotagut wraz z innymi firmami  i ośrodkami badawczymi.  Celem projektu jest lepsze zrozumienie tzw środowiska Mikrobiota (zespół flory bakteryjnej zamieszkującej jelita) w celu zaprojektowania żywności, która pomaga i regeneruję  florę jelitową ioraz zapobiegaj przyszłym chorobom metabolicznym, takim jak np. otyłość lub cukrzyca.

Każda filiżanka to wielki wysiłek w zakresie innowacji i rozwoju technologicznego, staranny dobór surowców, ścisła kontrola jakości i dużo miłości są  stabilnym fundamentem  firmy PHARMADUS Botanicals.

Jednak bez wątpienia tym, co najlepsze w Pharmadus, tym, co wnosi prawdziwą wartość, są LUDZIE: zespół świetnych fachowców i współpracowników, którzy codziennie dbają o nasze zdrowie i środowisko naturalne.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń