CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
Opis produktu
Intensywny aromat wysokogórskiej herbaty, wyrafinowany smak orzechów makadamia i sugestywny niepowtarzalny smak kakaowy.
Pyszny napar na bazie czarnej herbaty, aromatu, kakao, kokosa i orzechów makadamia. Napar o brązowym kolorze i słodkim orzechowym, migdałowym i truflowym smaku i aromacie.
WŁAŚCIWOŚCI I ZALETY HERBATY I CZEKOLADY
ZWIĘKSZONA ENERGIA I WITALNOŚĆ
W przeciwieństwie do innych napojów, które mają stosunkowo wyższą zawartość kofeiny, niskie ilości znajdujące się w herbacie mogą pomóc poprawić przepływ krwi do mózgu bez nadmiernego stymulacji serca. Stymuluje również metabolizm i układ oddechowy, a także serce i nerki.
LEPSZY UKŁAD ODPORNOŚCIOWY
Czarna herbata zawiera antygeny alkiloaminy, które pomagają wzmocnić naszą odpowiedź immunologiczną. Ponadto zawiera również garbniki, które mają zdolność zwalczania wirusów, a tym samym chronią nas przed grypą, grypą żołądkową i innymi wirusami powszechnie występowanymi w naszym codziennym życiu.
ZDROWY PRZEWÓD POKARMOWY
Oprócz poprawy układu odpornościowego, garbniki mają również działanie terapeutyczne na choroby żołądka i jelit, a także pomagają zmniejszyć aktywność trawienną.
ULGA W STRESIE
Wszyscy wiemy i mamy duże doświadczenie na temat uspokajających i relaksujących korzyści płynących z czarnej herbaty. Nie tylko pomaga się zrelaksować po długim dniu, ale badania pokazują, że aminokwas L-teanina znajdujący się w czarnej herbacie może pomóc Ci się zrelaksować i lepiej skupić.
MNIEJSZE RYZYKO CUKRZYCY
Na podstawie badań przeprowadzonych z udziałem osób starszych mieszkających na wyspach Morza Śródziemnego stwierdzono, że osoby, które długotrwale spożywały czarną herbatę na umiarkowanym poziomie (tj. 1-2 filiżanki dziennie), miały o 70% mniejsze prawdopodobieństwo zachorowania lub rozwoju cukrzycy typu 2.
ZDROWE KOŚCI
Zasugerowano również, że zwykli pijący herbatę mają silniejsze kości i mniejsze szanse na rozwój zapalenia stawów z powodu fitochemikaliów ( związki organiczne w roślinach , gdzie większość z nich należy do grupy antyoksydantów) znajdujących się w herbacie.
PRZECIWUTLENIACZE
Czarna herbata zawiera polifenole, które są również przeciwutleniaczami, które pomagają blokować uszkodzenia DNA związane z tytoniem lub innymi toksycznymi chemikaliami. Przeciwutleniacze te różnią się od tych pozyskiwanych z owoców i warzyw i dlatego jako regularna część naszej diety mogą zapewnić dodatkowe korzyści dla zdrowego stylu życia.
ZDROWSZE SERCE
Jak zidentyfikowali Arab L, Liu W, Elashoff D. w artykule badawczym z 2009 roku zatytułowanym "Zielona i czarna herbata konsumpcja i ryzyko udaru mózgu: meta analiza" stwierdzają, że niezależnie od kraju pochodzenia , ludzie, którzy spożywają 3 lub więcej filiżanek herbaty, mają o 21% niższe ryzyko udaru mózgu niż ludzie, którzy spożywają mniej niż 1 filiżankę zielonej lub czarnej herbaty dziennie. Badania nad zdrowiem jamy ustnej sugerują, że czarna herbata zmniejsza powstawanie płytki nazębnej i ogranicza wzrost bakterii, które sprzyjają próchnicy zębów i ubytkom. Polifenole znajdujące się w czarnej herbacie zabijają i prześcigają bakterie wywołujące ubytki, a także hamują rozwój enzymów bakteryjnych tworzących lepki materiał wiążący płytkę nazębną z naszymi zębami.
Składniki
Klasyczna herbata, ziarna kakaowe, chipsy kokosowe, orzechy makadamia i aromat.
Alergeny
Zawiera suszone owoce i orzechy: orzechy makadamia
Jak przygotować
Włóż torebkę do filiżanki i zalej wrzątkiem. Przykryj i pozostaw na 5 minut, aby z herbaty wydobyć esencje i aromaty.
Cechy produktu:
- Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu,
- Bez składników mlecznych, odpowiedni dla osób z nietolerancją nabiału,
- Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie,
- Przyjazny dla wegan.
Materiał, z którego wykonane zostały torebki piramidki Tea & Chocolate Premium La Tetera Azul, jest pochodną skrobi kukurydzianej, która ulega biodegradacji. Dlatego nie jest konieczne oddzielanie saszetki z jej zawartością podczas wyrzucania jej do kosza, cały zestaw można wyrzucić do pojemnika z materiałem organicznym, ponieważ ulega biodegradacji.
Tutaj znajdziesz interesujące informacje o producencie herbat, firmie Pharmadus Botanicals.
- Rodzaj herbaty
- Herbata czarna
Co sprawia, że herbaty firmy PHARMADUS Botanicals są wyjątkowe?
Historia firmy rozpoczyna się w 1965 roku w Ponferradzie. W miejscu otoczonym Naturą i położonym w regionie Bierzo, gdzie mieszkała rodzina Escudero.
Tam zaczyna działalność „Infusiones La Leonesa”, warsztat rzemieślniczy, który później stał się obiektem przemysłowym i zawsze miał jasny cel: dbać o zdrowie ludzi za pomocą zdrowych, aromatycznych herbacianych naparów. Laboratorium produkcyjne powstało w Ponferrada w 1970 roku , autoryzowane przez Ministerstwo Zdrowia jako Laboratorium Roślin Leczniczych o nr. 73P.M.
Pierwszym produktem, który wyszedł z firmy , była herbata ziołowa Manasul: ekskluzywna i skuteczna formuła do kontroli wagi i zaparć. Manasul trafił do filiżanek w milionach domów na całym świecie. Odniósł taki sukces, że firma zmieniła nazwę i została przemianowana na „Manasul Internacional”.
Była to pierwsza hiszpańska międzynarodowa firma zajmująca się roślinami leczniczymi, z oddziałami w Szwajcarii, Korei, Chile i Stanach Zjednoczonych.
W 2006 roku drugie pokolenie rodziny Escudero rozpoczęło nowy projekt , nie zapominając wszystkiego, czego nauczyli się od swoich rodziców: ich miłości i poświęcenia dla roślin oraz ich zaangażowanie na rzecz zdrowia ludzi poprzez badania i technologię. Ideą firmy stała się zasada : ważne nie jest to, co wiesz, ale to, czym się dzielisz”.
W ten sposób została założona nowa firma: PHARMADUS Botanicals, która znajduje się w Camponaraya, w prowincji León.
Firma posiada certyfikat IFS Food od 2012 r. (uznany przez Global Food Safety)aby zapewnić klientom całkowitą identyfikowalność produktu oraz najwyższy standard procesu produkcyjnego, który jest zgodny z bardzo restrykcyjnymi wymaganiami w zakresie jakości i bezpieczeństwo żywności.
Firma PHARMADUS Botanicals przestrzega najbardziej restrykcyjnych europejskich przepisów dotyczących rozwoju i opracowywania produktów na bazie roślin , wykorzystywanych do produkcji herbat. Obiekty laboratoryjne i procesy produkcyjne zostały zaprojektowane z myślą o szczególnej trosce o produkt, z zachowaniem najwyższych standardów Bezpieczeństwa Żywności: atmosfery kontrolowane, pomieszczenia czyste farmaceutyczne, własne laboratorium mikrobiologiczne i fizykochemiczne (gdzie definiowane są składniki aktywne , przeprowadzona jest kontrola występowania ewentualnych pestycydów , zanieczyszczeń i metali ciężkich).To wszystko gwarantuje ,że nasi klienci klienci otrzymują zdrowe , naturalne herbaty , wolne od wszelkich zanieczyszczeń.
W trosce o środowisko firma rezygnuje z używania plastiku w materiałach wykorzystywanych do opakowań oraz torebek na herbaty , zgodnie z realizowanym planem „Plastic Free 2019”,którego głównym celem jest zmniejszenie odpadów w naturalnym środowisku.
Pharmadus Botanicals uczestniczy w projekcie Biotagut wraz z innymi firmami i ośrodkami badawczymi. Celem projektu jest lepsze zrozumienie tzw środowiska Mikrobiota (zespół flory bakteryjnej zamieszkującej jelita) w celu zaprojektowania żywności, która pomaga i regeneruję florę jelitową ioraz zapobiegaj przyszłym chorobom metabolicznym, takim jak np. otyłość lub cukrzyca.
Każda filiżanka to wielki wysiłek w zakresie innowacji i rozwoju technologicznego, staranny dobór surowców, ścisła kontrola jakości i dużo miłości są stabilnym fundamentem firmy PHARMADUS Botanicals.
Jednak bez wątpienia tym, co najlepsze w Pharmadus, tym, co wnosi prawdziwą wartość, są LUDZIE: zespół świetnych fachowców i współpracowników, którzy codziennie dbają o nasze zdrowie i środowisko naturalne.