CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
Opis produktu
Autentyczna angielska herbata w jakości La Tetera Azul. Ciesz się ekskluzywnym wyborem czarnej herbaty o mocnym charakterze, które pomoże Ci się obudzić i dobrze rozpocząć dzień.
CO TO JEST ANGIELSKA HERBATA ŚNIADANIOWA?
Angielska herbata śniadaniowa to mieszanka, to połączenie różnych rodzajów herbaty. W tym przypadku mieszanka jest z czarnej herbaty różnego pochodzenia, takiej jak herbata Assam i herbata cejlońska.
-
Herbata Assam swoją nazwę zawdzięcza regionowi Assam w Indiach, gdzie jest uprawiana. Assam leży wzdłuż rzeki Brahmaputra, obszaru zwanego Doliną Brahmaputry w północno-wschodnich Indiach, graniczącym z Bangladeszem i Birmą. Assam jest największym regionem produkującym herbatę na świecie. Herbatę uprawia się tu na poziomie morza, w gorącym i wilgotnym klimacie. Warunki klimatyczne i ukształtowanie terenu przyczyniają się do charakterystycznego słodowego smaku herbaty Assam. Herbata ta znana jest z pełnego smaku słodowego, głębokiego aromatu i właściwości energetycznych.
-
Czarna herbata cejlońska jest rodzajem herbaty powszechnie uprawianej na Sri Lance i dawniej znanej jako Cejlon. Smak jest egzotyczny i aromatyczny, z nutą cytrusów i czerwonawym kolorem.
CZY ANGIELSKA HERBATA ŚNIADANIOWA ZAWIERA KOFEINĘ?
-
Angielska herbata śniadaniowa, podobnie jak wszystkie odmiany czarnej herbaty, zawiera kofeinę. Czarna herbata ma zwykle wyższą zawartość kofeiny niż inne rodzaje herbaty, takie jak zielona herbata lub biała herbata. Jednak filiżanka angielskiej herbaty śniadaniowej nadal będzie miała mniej kofeiny niż standardowa filiżanka czarnej kawy.
-
Ogólnie rzecz biorąc, filiżanka angielskiej herbaty śniadaniowej będzie zawierać od 50 do 90 miligramów kofeiny na filiżankę. Dla porównania filiżanka czarnej kawy zawiera około 100-150 miligramów na filiżankę. Jednak metoda parzenia i stężenie herbaty lub kawy wpłynie na ilość spożywanej kofeiny. Silniejszy (ciemniejszy) napar wyprodukuje więcej kofeiny.
KORZYŚCI I WŁAŚCIWOŚCI ANGIELSKIEJ HERBATY ŚNIADANIOWEJ
Angielska herbata śniadaniowa zapewnia właściwości czarnej herbaty
-
Zawartość kofeiny od umiarkowanej do wysokiej w zależności od długości parzenia
-
Teaflawiny i tearubiginy, które wpływają na wyrazisty smak i dodają właściwości przeciwutleniających, przeciwrakotwórczych, antyseptycznych i kardio-protekcyjnych.
-
Zawiera minerały takie jak fluor, wapń, żelazo i mangan.
-
Zawiera witaminy B2, C i E.
Herbata English Breakfast może zastąpić kawę, ponieważ dodaje energii, której wiele osób potrzebuje z samego rana, z uwagi na wysoki procent kofeiny w porównaniu z innymi herbatami.
Angielska herbata śniadaniowa ma następujące zalety:
Właściwości angielskiej herbaty śniadaniowej przekładają się na szereg korzyści, które zachęcą do rozpoczęcia dnia od tego pysznego naparu:
-
Jest stymulujący, idealny na rozpoczęcie dnia z energią. Ale w przeciwieństwie do kawy, jest ona wolniej wchłaniana przez organizm, więc nie czujesz się zdenerwowany ani podrażniony.
-
Pomaga utrzymać koncentrację w czasie nauki lub długiej medytacji.
-
Zapobiega niektórym rodzajom chorób serca i układu krążenia, zmniejsza ryzyko zawału serca i udaru mózgu.
-
Zapobiega i spowalnia wzrost niektórych rodzajów komórek nowotworowych.
-
Pomaga również utrzymać wytrzymałość kości i zapobiegać chorobom powodującym utratę masy kostnej.
-
Pomaga zapobiegać kamieniom nerkowym.
Składniki
Ekskluzywny wybór klasycznej czarnej herbaty.
Jak przygotować
Włóż torebkę do filiżanki i zalej wrzątkiem. Przykryj i pozostaw na 5 minut, aby z herbaty wydobyć esencje i aromaty.
Materiał, z którego wykonane zostały torebki piramidki z herbatą English Breakfast Premium La Tetera Azul, jest pochodną skrobi kukurydzianej, która ulega biodegradacji. Dlatego nie jest konieczne oddzielanie saszetki z jej zawartością podczas wyrzucania jej do kosza, cały zestaw można wyrzucić do pojemnika z materiałem organicznym, ponieważ ulega biodegradacji.
Włóż torebkę do filiżanki i zalej wrzątkiem. Przykryj i pozostaw na 5 minut, aby z herbaty wydobyć esencje i aromaty.
Cechy produktu:
- Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu,
- Bezcukrowy, odpowiedni dla diabetyków,
- Bez składników mlecznych, odpowiedni dla osób z nietolerancją nabiału,
- Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie,
- Przyjazny dla wegan.
Tutaj znajdziesz interesujące informacje o producencie herbat, firmie Pharmadus Botanicals.
- Rodzaj herbaty
- Herbata czarna
Co sprawia, że herbaty firmy PHARMADUS Botanicals są wyjątkowe?
Historia firmy rozpoczyna się w 1965 roku w Ponferradzie. W miejscu otoczonym Naturą i położonym w regionie Bierzo, gdzie mieszkała rodzina Escudero.
Tam zaczyna działalność „Infusiones La Leonesa”, warsztat rzemieślniczy, który później stał się obiektem przemysłowym i zawsze miał jasny cel: dbać o zdrowie ludzi za pomocą zdrowych, aromatycznych herbacianych naparów. Laboratorium produkcyjne powstało w Ponferrada w 1970 roku , autoryzowane przez Ministerstwo Zdrowia jako Laboratorium Roślin Leczniczych o nr. 73P.M.
Pierwszym produktem, który wyszedł z firmy , była herbata ziołowa Manasul: ekskluzywna i skuteczna formuła do kontroli wagi i zaparć. Manasul trafił do filiżanek w milionach domów na całym świecie. Odniósł taki sukces, że firma zmieniła nazwę i została przemianowana na „Manasul Internacional”.
Była to pierwsza hiszpańska międzynarodowa firma zajmująca się roślinami leczniczymi, z oddziałami w Szwajcarii, Korei, Chile i Stanach Zjednoczonych.
W 2006 roku drugie pokolenie rodziny Escudero rozpoczęło nowy projekt , nie zapominając wszystkiego, czego nauczyli się od swoich rodziców: ich miłości i poświęcenia dla roślin oraz ich zaangażowanie na rzecz zdrowia ludzi poprzez badania i technologię. Ideą firmy stała się zasada : ważne nie jest to, co wiesz, ale to, czym się dzielisz”.
W ten sposób została założona nowa firma: PHARMADUS Botanicals, która znajduje się w Camponaraya, w prowincji León.
Firma posiada certyfikat IFS Food od 2012 r. (uznany przez Global Food Safety)aby zapewnić klientom całkowitą identyfikowalność produktu oraz najwyższy standard procesu produkcyjnego, który jest zgodny z bardzo restrykcyjnymi wymaganiami w zakresie jakości i bezpieczeństwo żywności.
Firma PHARMADUS Botanicals przestrzega najbardziej restrykcyjnych europejskich przepisów dotyczących rozwoju i opracowywania produktów na bazie roślin , wykorzystywanych do produkcji herbat. Obiekty laboratoryjne i procesy produkcyjne zostały zaprojektowane z myślą o szczególnej trosce o produkt, z zachowaniem najwyższych standardów Bezpieczeństwa Żywności: atmosfery kontrolowane, pomieszczenia czyste farmaceutyczne, własne laboratorium mikrobiologiczne i fizykochemiczne (gdzie definiowane są składniki aktywne , przeprowadzona jest kontrola występowania ewentualnych pestycydów , zanieczyszczeń i metali ciężkich).To wszystko gwarantuje ,że nasi klienci klienci otrzymują zdrowe , naturalne herbaty , wolne od wszelkich zanieczyszczeń.
W trosce o środowisko firma rezygnuje z używania plastiku w materiałach wykorzystywanych do opakowań oraz torebek na herbaty , zgodnie z realizowanym planem „Plastic Free 2019”,którego głównym celem jest zmniejszenie odpadów w naturalnym środowisku.
Pharmadus Botanicals uczestniczy w projekcie Biotagut wraz z innymi firmami i ośrodkami badawczymi. Celem projektu jest lepsze zrozumienie tzw środowiska Mikrobiota (zespół flory bakteryjnej zamieszkującej jelita) w celu zaprojektowania żywności, która pomaga i regeneruję florę jelitową ioraz zapobiegaj przyszłym chorobom metabolicznym, takim jak np. otyłość lub cukrzyca.
Każda filiżanka to wielki wysiłek w zakresie innowacji i rozwoju technologicznego, staranny dobór surowców, ścisła kontrola jakości i dużo miłości są stabilnym fundamentem firmy PHARMADUS Botanicals.
Jednak bez wątpienia tym, co najlepsze w Pharmadus, tym, co wnosi prawdziwą wartość, są LUDZIE: zespół świetnych fachowców i współpracowników, którzy codziennie dbają o nasze zdrowie i środowisko naturalne.