La Tetera Azul Herbata Chai Latte 20 szt
Herbata Chai Latte 20 szt
Herbata Chai 20 szt
La Tetera Azul Herbata Chai Latte 20 szt
La Tetera Azul Herbata Chai Latte 20 szt
La Tetera Azul Herbata Chai Latte 20 szt
Herbata Chai Latte 20 szt
Herbata Chai 20 szt
La Tetera Azul Herbata Chai Latte 20 szt
La Tetera Azul Herbata Chai Latte 20 szt

La Tetera Azul Herbata Chai Latte 20 szt

Obecnie brak na stanie
18,99 zł
Brutto

CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ

Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).


Opis produktu

Najlepsze czarne herbaty pochodzą z Indii, delikatnie zmieszane z przyprawami.
Odkryj istotę Dolin Kaszmiru. 

Herbata Chai, czyli masala chai, to napój, który powstał w południowych Indiach, gdzie był używany, aby pobudzić ciało, aktywować je i zachować czujność umysłu. Składa się z przypraw takich jak kardamon, cynamon, goździki, imbir i oczywiście czarna herbata. Został wynaleziony ponad tysiąc pięćset lat temu jako środek leczniczy łagodzący ból, stymulujący trawienie i poprawiający krążenie. To Brytyjczycy, kiedy skolonizowali Indie, dodali do naparu czarną herbatę.
Ze względu na wszystkie zawarte w nim składniki Chai Latte jest dobry do kontrolowania nudności, poprawy trawienia i jest bardzo skutecznym diuretykiem.

WŁAŚCIWOŚCI I ZALETY HERBATY CHAI

  • Herbata Chai jest idealnym naparem  na początek dnia; ponadto teaflawiny i tearubiginy  w czarnej herbacie mają właściwości przeciwutleniające i są bardzo skutecznym diuretykiem ( czyli wpływają na działanie nerek, stymulując je do wydalania większej ilości wody oraz elektrolitów z organizmu takich jak sód, potas, wapń i inne. W ten sposób wyregulowana zostaje praca organizmu)
  • Goździk jest naturalnym środkiem przeciwbólowym, przeciwzapalnym, przeciwutleniającym i wspomaga trawienie.
    Kardamon zawiera białko, reguluje metabolizm i jest zalecany w przypadku zapalenia stawów i problemów z moczem, a także jest środkiem wykrztuśnym i antyseptycznym.
  • Cynamon poprawia poziom cukru we krwi i cholesterolu, pomaga przy przeziębieniach i infekcjach jamy ustnej oraz jest bogaty w witaminy.
    Imbir ma wiele właściwości leczniczych, w tym pomaga w problemach jelitowych; działa przeciwbiegunkowo, leczy nudności, wspomaga krążenie krwi, jest doskonałym środkiem przeciwbólowym i doskonale nadaje się do walki z grypą.
  • Czarny pieprz, składnik tego naparu, ma zdolność wspomagania trzustce w produkcji enzymów trawiennych, co przyspiesza czas potrzebny na trawienie tłuszczów i białek.
  • Częstym czynnikiem we wszystkich tych przyprawach są korzyści, jakie mają dla układu pokarmowego, dlatego herbata chai jest dobra na bóle brzucha, wrzody żołądka, nudności, biegunkę, poprawia ogólne trawienie i eliminuje wzdęcia.
    Wszystkie te korzyści można znaleźć w każdej filiżance herbaty chai w naszej ofercie.

Składniki

Czarna herbata, imbir, cynamon, aromaty, goździki, kardamon i pieprz.

Jak przygotować

Włóż torebkę do filiżanki i zalej wrzątkiem. Przykryj i pozostaw na 5 minut, aby z herbaty wydobyć esencje i aromaty.

jak przygotowac herbate

Cechy produktu:

  • Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu,
  • Bezcukrowy, odpowiedni dla diabetyków,
  • Bez składników mlecznych, odpowiedni dla osób z nietolerancją nabiału,
  • Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie,
  • Przyjazny dla wegan.

przyjazne dla vegan

herbata chai latte

Tutaj znajdziesz interesujące informacje o producencie herbat, firmie Pharmadus Botanicals.

 
Rodzaj herbaty
Herbata czarna
PR.HERBATA-CHAI

Co sprawia, że herbaty firmy PHARMADUS Botanicals są wyjątkowe? 

Historia firmy rozpoczyna  się w 1965 roku w Ponferradzie. W miejscu otoczonym Naturą i położonym w regionie Bierzo, gdzie mieszkała rodzina Escudero.

Tam zaczyna działalność  „Infusiones La Leonesa”, warsztat rzemieślniczy, który później stał się obiektem przemysłowym i zawsze miał jasny cel: dbać o zdrowie ludzi za pomocą  zdrowych, aromatycznych herbacianych naparów.  Laboratorium produkcyjne powstało w Ponferrada w  1970 roku , autoryzowane  przez Ministerstwo Zdrowia jako Laboratorium Roślin Leczniczych o nr. 73P.M. 

Pierwszym produktem, który wyszedł z firmy , była herbata ziołowa  Manasul: ekskluzywna i skuteczna formuła do kontroli wagi i zaparć. Manasul trafił do filiżanek w milionach  domów na całym świecie. Odniósł taki sukces, że firma zmieniła nazwę i została przemianowana na „Manasul Internacional”.

Była to pierwsza hiszpańska międzynarodowa firma zajmująca się roślinami leczniczymi, z oddziałami  w Szwajcarii, Korei, Chile i Stanach Zjednoczonych.

W 2006 roku drugie pokolenie rodziny Escudero rozpoczęło nowy projekt , nie zapominając wszystkiego, czego nauczyli się od swoich rodziców: ich miłości i poświęcenia dla roślin oraz ich zaangażowanie na rzecz zdrowia ludzi poprzez badania i technologię. Ideą firmy stała się zasada : ważne nie jest to, co wiesz, ale  to, czym się dzielisz”.

W ten sposób została założona nowa firma: PHARMADUS Botanicals, która znajduje się w Camponaraya, w prowincji León.

Firma posiada certyfikat IFS Food od 2012 r. (uznany przez Global Food Safety)aby zapewnić klientom całkowitą  identyfikowalność produktu  oraz najwyższy standard procesu  produkcyjnego, który jest  zgodny z  bardzo restrykcyjnymi wymaganiami  w zakresie jakości i bezpieczeństwo żywności. 

Firma PHARMADUS Botanicals przestrzega najbardziej restrykcyjnych  europejskich przepisów dotyczących rozwoju i opracowywania produktów na bazie roślin , wykorzystywanych do produkcji herbat. Obiekty laboratoryjne i procesy produkcyjne zostały zaprojektowane z myślą o szczególnej trosce o produkt, z zachowaniem najwyższych standardów Bezpieczeństwa Żywności: atmosfery kontrolowane, pomieszczenia czyste farmaceutyczne, własne laboratorium mikrobiologiczne i fizykochemiczne (gdzie definiowane są składniki  aktywne , przeprowadzona jest kontrola występowania ewentualnych pestycydów , zanieczyszczeń i metali ciężkich).To wszystko gwarantuje ,że nasi klienci klienci otrzymują zdrowe , naturalne  herbaty , wolne od wszelkich zanieczyszczeń. 

W trosce o środowisko  firma rezygnuje z  używania plastiku   w materiałach wykorzystywanych do opakowań oraz torebek na herbaty , zgodnie z  realizowanym planem „Plastic Free 2019”,którego głównym celem jest zmniejszenie odpadów w naturalnym środowisku. 

Pharmadus Botanicals uczestniczy w projekcie Biotagut wraz z innymi firmami  i ośrodkami badawczymi.  Celem projektu jest lepsze zrozumienie tzw środowiska Mikrobiota (zespół flory bakteryjnej zamieszkującej jelita) w celu zaprojektowania żywności, która pomaga i regeneruję  florę jelitową ioraz zapobiegaj przyszłym chorobom metabolicznym, takim jak np. otyłość lub cukrzyca.

Każda filiżanka to wielki wysiłek w zakresie innowacji i rozwoju technologicznego, staranny dobór surowców, ścisła kontrola jakości i dużo miłości są  stabilnym fundamentem  firmy PHARMADUS Botanicals.

Jednak bez wątpienia tym, co najlepsze w Pharmadus, tym, co wnosi prawdziwą wartość, są LUDZIE: zespół świetnych fachowców i współpracowników, którzy codziennie dbają o nasze zdrowie i środowisko naturalne.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń