• Nowy
KNOLIVE ARBEQUINO OLIWA EXTRA VIRGIN 500ML

KNOLIVE ARBEQUINO OLIWA EXTRA VIRGIN 500ML

85,00 zł
Brutto

CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ

Opis produktu

Najważniejsza jest jakość.

Oliwa hiszpańska Arbequino jest najłagodniejszą ze swoich sióstr Knolive – firmy produkującej jedne z najlepszych oliw na świecie według prestiżowych rankingów EVOOWR i Word’s Best Olive Oils. Wyróżnia się wysoką jakością docenianą przez prawdziwych smakoszy.

Co sprawia, że nasza oliwa jest wyjątkowa?

Esencjonalność, delikatność, małe, owalne owoce Arbequiny o łagodnym, lekko pikantnym smaku. Oliwa Knolive Arbequino pochodzi ze starych drzew oliwnych rosnących na wyżynach sławnego Parku Narodowego Sierra Subbetica w Priego de Cordoba – uznanego przez UNESCO za geopark ze względu na swe bogactwo geologiczne. Tamtejszy łagodny klimat niezwykle sprzyja wegetacji. W efekcie, otrzymujemy doskonały sok o niepowtarzalnej jakości i właściwościach prozdrowotnych, czyli tego co w oliwie najlepsze.
Z uwagi na górzysty teren, część oliwek zbierana jest ręcznie a część mechanicznie. Następnie są poddawane procesowi tłoczenia w ciągu 24 godzin. Ekstrakcja następuje przez dwustopniowe wirowanie. Wszystko to sprawia, że oliwa zachowuje wyśmienity smak, wyjątkowy aromat i co najważniejsze - wszystkie substancje zdrowotne.

Smak i świeżość!

Esencjonalna oliwa Knolive Arbequino, z delikatnych, małych oliwek przepełnionych delikatnym smakiem. Dobrze zbudowana i świeża, średnio intensywna, o wyraźnym zapachu mieszanki owoców charakterystycznych dla tej odmiany. Zrównoważone tony z nutą jabłka, banana, liści pomidora i orzechów. Bardzo gładka i przyjemna na języku, wykończona orzechem laskowym i zielonym migdałem. Najlepiej sprawdza się w wersji surowej – do sałatek, warzyw czy świeżego chleba. Z uwagi na delikatny smak doskonale łączy się z rybami i owocami morza.
Odmiana Arbequina jest znakomitym źródłem dobroczynnych polifenoli – naturalnych przeciwutleniaczy, które zmniejszają ryzyko wielu poważnych chorób układu krwionośnego, jak i nowotworów.

CHARAKTERYSTYKA OLIWY

Zbiory: przełom października i listopada 2020
Data przydatności: do końca 01.2023

Cechy sensoryczne oliwy:

cechy sensoryczne oliwy

Smak/Aromat: Bardzo delikatna w smaku. Gładka i przyjemna na języku z wykończeniem orzecha laskowego i zielonych migdałów. Wyczuwalne nuty jabłka, banana, liści pomidora i orzechów. Delikatny aromat świeżo skoszonej trawy.

Idealna do: sałatek, surówek, warzyw, świeżego pieczywa, ryb, owoców morza, pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw.
Kwasowość: bardzo niska - 0,23%. Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,3%.

INFORMACJE O OLIWIE

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Rejon: Andaluzja
Odmiany oliwek: Arbequino
Rodzaj oliwy: extra virgin – najwyższej jakości oliwa z oliwek (zobacz o rodzajach , klasyfikacji)
Metoda zbiorów: mieszana-ręczna i mechaniczna

oliwa extra virgin

oliwa extra virgin

8436558712171

10 powodów dlaczego warto kupić nasze oliwy
Produkt dodany do listy życzeń
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć