CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
Tradycyjny Ocet balsamiczny z Modeny (aceto balsamico di Modena)
Nasz Organiczny Ocet Balsamiczny to niezwykłe połączenie najwyższej jakości surowców. Wyselekcjonowane winogrona z rolnictwa organicznego i biodynamicznego stwarzają solidne fundamenty dla tego wyjątkowego produktu.
Cały proces produkcji pod ścisłą kontrolą Acetaia Guerzoni gwarantuje absolutną czystość składników. Nasz ocet balsamiczny powstaje z umiejętnie przygotowanej mieszanki octu winnego i gotowanego moszczu. To naturalne arcydzieło nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Jego główną siłą są czerwone włoskie winogrona, takie jak Lambrusco i San Giovese. Okres starzenia w dębowych beczkach nadaje mu niezwykłe walory smakowe.
Ten wyjątkowy dressing to nie tylko dodatek, to element, który podkreśli smak Twoich sałatek i warzyw. Delikatnie słodki, lekko cierpki smak z intensywnym aromatem sprawi, że Twoje potrawy nabiorą wyjątkowego charakteru. Daj się skusić wyjątkowej jakości, sięgając po Organiczny Ocet Balsamiczny z Modeny IGP Rosso - Bio Demeter. Odkryj smak, który inspiruje!
Certyfikaty: BIO, BIO DEMETER. Tutaj przeczytasz co to jest certyfikat DEMETER
Tutaj znajdziesz interesujące informacje o producencie.
Tradizionale di modena d.o.p - wartości odżywcze
Postaw na oryginalny ocet balsamiczny z najwyższej jakości odmian winogron, który nadaje mu niezwykle owocowy, bardzo wyrazisty smak i zapach. Jeśli w grę wchodzą wartości odżywcze, mamy w nim przede wszystkim węglowodany proste pochodzące z owoców, ale również i potas, wapń, fosfor, magnez i sód. Ocet balsamiczny z Modeny sprawdza się zarówno do dań, jak również i stanowi drogocenny specyfik wpływający na nasze zdrowie. Bez wątpienia ocet balsamiczny z Modeny to najlepszy wybór absolutnie dla każdego. Jeśli tylko zerkniesz na etykietę, zobaczysz o jakim produkcie z najwyższej półki tutaj mowa.
Ocet balsamiczny z Modeny dop. 250 ml od advancedfood.pl
Słodko-kwaśny smak, odpowiednia kwasowość, konsystencja i jakość. Czy można chcieć czegoś więcej? Ocet balsamiczny z Modeny doskonale nadaje się do mięs, do serów, do sałatek. Wytwarzany w taki sposób, aby w każdej butelce zawrzeć wszystko to, co najlepsze. Sama produkcja to dokładnie przemyślany proces, począwszy od winogron odmian najlepszych z możliwych, przez składowanie ich w tradycyjnych drewnianych beczkach, po samo ich przelewanie do szklanych butelek. Doskonały moszcz winogronowy, który sprawia, że aceto balsamico di Modena igp stanowi najlepszy wybór absolutnie dla każdego.
Chcąc wybrać oryginalny produkt, jak najbardziej w przypadku octu balsamicznego, warto postawić właśnie na ten. Jeśli używasz octu balsamicznego w swojej kuchni, ten będzie doskonałym wyborem. To produkt wiekowy, ze względu na okres leżakowania, który warto posiadać w swojej kuchni. Słodki zbilansowany kwasowością dodatek do serów, mięs czy sałatek, jest absolutnie godną uwagi opcją dla każdego smakosza cudownych w swoim smaku dodatków. I nawet, jeśli mamy pozornie łatwe dania, takie dodatki mogą całkowicie zmienić ich smak.
Cechy sensoryczne:
Historia firmy Guerzoni
W naszym sklepie gourmet pragniemy przedstawić Państwu nie tylko wyjątkowe smaki, ale także niezwykłe historie. Jedną z nich jest opowieść o firmie Guerzoni, która zaczyna się od dziadka Arduino i babci Ziny. Po latach ciężkiej pracy na nizinach Modeny, korzystając z oszczędności całego życia, zdołali zakupić stary domek otoczony winnicami. Ich syn, Felice (ojciec Lorenzo, obecnie kierujący firmą) i jego żona Iride (matka Lorenzo), postanowili stopniowo przekształcić te winnice w model organicznego i biodynamicznego rolnictwa.
To było wyzwanie, ale głęboki szacunek do natury i miłość do ziemi pozwoliły im pokonać wszelkie trudności. Już na początku lat 80. nasze gospodarstwo spełniało wytyczne określone przez niemiecki organ kontrolny Demeter, choć we Włoszech jeszcze nie istniało coś takiego jak certyfikacja ekologiczna. Również w tamtych latach rozpoczęto produkcję tradycyjnego octu balsamicznego z Modeny.
Dziś jesteśmy dumni z naszej unikalnej pozycji na rynku. Nasza fabryka octu jako jedyna na świecie posiada zarówno certyfikat ekologiczny, jak i biodynamiczny, co podkreśla nasze oddanie zdrowemu, ekologicznemu rolnictwu oraz produkcji.
Guerzoni to nie tylko firma. To historia rodziny z pasją do ziemi. Dziś Lorenzo, syn Felice i Iride, kontynuuje rodzinne tradycje. Od matki nauczył się opowiadać tę wyjątkową historię, a od ojca odziedziczył miłość do ziemi oraz radość obserwowania, jak kiście winogron rosną i dojrzewają.
W obliczu szybko zmieniającego się świata, Acetaia Guerzoni postanowiła podjąć wyzwanie czasów, rozszerzając swoją sieć handlową na ponad 40 krajów i wyposażając się w nowoczesną i wydajną strukturę produkcyjną. Jednak nasza innowacja opiera się na głębokim zrozumieniu wartości, które nas wspierają. Mamy silne korzenie i jasną wizję przyszłości.
Nasza misja to pozyskiwanie produktów w zgodzie z tradycją, aby przekazać każdemu smak przeszłości i ducha naszych dziadków. Nie próbujemy narzucać naturze naszej woli za pomocą środków chemicznych czy inwazyjnych technik. Słuchamy jej i dajemy się prowadzić oferując, to co najlepsze.