CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
Opis produktu
Ocet otrzymuje się z win typu Sherry chronionych certyfikatem D.O.P Jerez, poddawanych tradycyjnemu leżakowaniu w dębowych beczkach.
Wina poddawane są procesowi fermentacji octowej, a następnie starzeniu w drewnie. Wszystkie te procesy są ściśle kontrolowane przez D.O.P "Sherry vinegar". Bardzo ważny jest okres dojrzewania, ponieważ długość tego procesu powoduje, że ocet staje się delikatniejszy i nabiera głębokiego aromatu. Niektórzy producenci , aby obniżyć cenę skracają ten okres do 6 miesięcy. Ocet sherry Almazaras leżakuje minimum 2 lata! Nie zawiera żadnych sztucznych aromatów oraz przeciwutleniaczy E224. Tylko naturalny proces produkcji pozwala na uzyskanie wyjątkowego smaku i aromatu.
Jakość gwarantuje hiszpańska firma Almazaras de la Subbetica – od 6 lat najlepszy producent oliw extra virgin na świecie. Sprawdź naszą ofertę!
Aromat: bogactwo aromatów sherry z nutami dębu
Smak: nieagresywny, bogaty , trwały posmak , łagodna odmiana octu winnego
Doskonały do: dressingów i przygotowywania sosów do sałatek, jako dodatek do zup, koktajl, aromatyzowania różnych gulaszów oraz składnik marynat. Jest doskonałym konserwantem dla domowych przetworów