Oliwa grecka

Rejony Morza Śródziemnego rodzą najzdrowsze, w pełni naturalne produkty spożywcze. Jednym z nich jest właśnie oliwa grecka. Pochodzi z tradycyjnych gajów oliwnych, gdzie owoce pielęgnowane są z...

Oliwa grecka

Rejony Morza Śródziemnego rodzą najzdrowsze, w pełni naturalne produkty spożywcze. Jednym z nich jest właśnie oliwa grecka. Pochodzi z tradycyjnych gajów oliwnych, gdzie owoce pielęgnowane są z najwyższą troską i zaangażowaniem. Szeroko wykorzystywana w kuchni lokalnej, oliwa z oliwek grecka zyskała uznanie na całym świecie.

Oliwa grecka – zastosowanie

Oliwa grecka jest stosowana głównie w kuchni. Jest doskonałym zamiennikiem masła – w Grecji bardzo często używa się oliwę jako podstawowy dodatek do chleba. Dobrze komponuje się z sosami, dressingami do różnego rodzaju sałatek. Oryginalna oliwa extra virgin z Grecji jest doceniana za znakomity smak oraz aromat, wysoką jakość, a także szerokie zastosowanie.

Oliwa grecka – właściwości zdrowotne

Oliwa grecka wyróżnia się nie tylko doskonałym smakiem, ale również działaniem zdrowotnym. Pomaga bowiem w utrzymaniu zdrowej, nawilżonej skóry, dba o właściwe działanie wątroby i jelit, zmniejsza poziom cholesterolu i zapobiega chorobom serca. Oliwa z oliwek grecka wyróżnia się bogactwem witamin, co pomaga opóźnić procesy starzenia i na długo zachować młody wygląd.
Showing 1 - 4 of 4 items
Koszyk 0 Koszyk

Brak produktów

Darmowa wysyłka! Wysyłka
0,00 zł Koszt całkowity

Zamówienie

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć