CORTIJO DE SUERTE ALTA, COUPAGE NATURAL ORGANICZNA OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN 500ML

55,00 zł

CENA WYSYŁKI KURIEREM OD 13,99ZŁ

Opis produktu

Organiczna oliwa typu super premium  uzyskana została w wyniku procesu tłoczenia na zimno ( w ciagu 24 godzin od zakończenia zbioru)z  oliwek odmian  Picudo,Picual  Hojiblanco . Oliwki pochodzą z wyjatkowej plantacji w regionie Baena , gdzie rosną ponad stuletnie  drzewa.  Idealnie zrównoważona - smak intensywnie owocowy. Wyczywalny  delikatnie słodkawy posmak jabłek, kiwi, liści z drzew cytrusowych, zielonych  migdałów, pomidorów, ziół. 

Duża zawartość antyoksydantów, korzystnych dla zdrowia ( poziom polifenoli >50mg/kg).

Nie zawiera żadnych związków chemicznych ( pestycydów i herbicydów)

Bardzo niska kwasowość0,2%

Każda butelka posiada etykietę Rady Kontroli D.O. Baena (Consejo Regulador de la D.O. Baena), z wytłoczonym numerem partii, który oznacza numer działki w Suerte Alta, z której pochodzi.

 

CERTYFIKATY: DOP/PDO, SIQEV, USDA ORGANIC, Japonia  JAS

Cechy sensoryczne

Owocowy 40/100
Gorzki 40/100
Pikantny 90/100

Cechy produktu

Rodzaj produktu

Oliwa z oliwek extra virgin

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100ml
Wartość energetyczna3700KJ/900Kcal
Tłuszcz100g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone15g
jednonienasycone75g
wielonienasycone10g
Węglowodany0g
 w tym cukier0g
Białko0g
Sól0g

Przygotowywanie i przechowywanie

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.

Przechowywać z dala od źródeł światła i ciepła.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 500ml
Rodzaj opakowania: Butelka
Język na opakowaniu: polski

Producent/Dystrybutor

Kraj pochodzenia / Wyprodukowano i butelkowano w
Hiszpania

Wyłączny dystrybutor na terenie Polski
ADVANT S.C.
Ul.Pileckiego 130/23
02-781 Warszawa
[email protected]
tel 692 656 961

Pojemność500ml
Kwasowość≤ 0,2%

Tradycja produkcji sięga XiV wieku. Posiadłość Suerte Alta znajduje się obok miasta Albendín (Baena), w prowincji Kordoba (Hiszpania) w samym sercu Andaluzji. 
Obecnie, od 1996 roku w pełni ekologiczna plantacja zajmuje 255 hektarów. Dla regionu Baena charakterystyczne są 3 odmiany oliwek : 
Picudo, Picual oraz Hojiblanco.

Manuel Heredia Halcón, markiz Prado jest od 1986 roku właścicielem posiadłości Suerte Alta, którą przejął od swoich dziadków , markizów Bedmara.

O tego momentu plantacja została zmodernizowana, a w 1996 roku została w całości przekształcona w ekologiczną  pod nadzorem Andaluzyjskiego Komitetu Rolnictwa Ekologicznego. Z uwagi na niewielką średnią ilość opadów w ciągu roku ( tylko 400 litrów) wprowadzono specjalny system nawadniania kropelkowego , sterowany komputerowo. W 2006 roku na terenie firmy została wybudowana nowoczesna tłocznia o charakterze bioklimatycznym, aby zapewnić równowagę energetyczną. Temperatura pomieszczenia jest utrzymywana na stałym poziomie 23ºC w lecie, bez zużywania energii, co zapewnia podwójny system ścianek termicznych wyposażony w ekrany z automatyczną wentylacją . Dodatkowo zostały umieszczone panele słoneczne , przekształcające światło w energię elektryczną. Ogrzewanie oraz ciepła wodę w pomieszczeniu zapewnia specjalny kocioł, wykorzystujący energię ze spalania pestek oliwek. 

Firma podjęła decyzję o całkowitym kontrolowaniu procesu produkcji oliwy extra virgin , aby zagwarantować jej oryginalność , włącznie z używaniem własnych maszyn do zbiorów, aby wyeliminować potecjalne ryzyko zanieczyszczeń.

Obecnie proces produkcji jest kontrolowany w 100% , od drzewa oliwnego , z którego są zbierane oliwki, aż po gotowy produkt - butelkę lub puszkę oliwy najwyższej jakości. 

Koszyk 0 Koszyk

Brak produktów

Darmowa wysyłka! Wysyłka
0,00 zł Koszt całkowity

Zamówienie

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć