Oliwa portugalska

Oliwa z oliwek portugalska to obowiązkowy składnik lokalnych potraw. Rosnące w naturalnym klimacie portugalskie drzewa oliwne mogą liczyć nawet 500 lat. Oliwa portugalska wyparła długo obecne w tym...

Oliwa portugalska

Oliwa z oliwek portugalska to obowiązkowy składnik lokalnych potraw. Rosnące w naturalnym klimacie portugalskie drzewa oliwne mogą liczyć nawet 500 lat. Oliwa portugalska wyparła długo obecne w tym kraju masło i stała się zdrowym dodatkiem do wielu posiłków. Oliwa bywa tam nazywana „płynnym złotem” i jest szeroko ceniona nie tylko w Portugalii, ale i na całym świecie.

Oliwa portugalska – naturalna produkcja

Aby wydobyć czysty smak oliwki, oliwa z oliwek portugalska jest wolna od konserwantów i barwników. Prowadzi do tego długa droga, wiodąca przez konsultacje z ekspertami, poszukiwania sposobów uprawy, określenia dobrego momentu na zbiór oliwek, a także dopracowanie działania tłoczni. W zamian zyskuje się jednak doskonały smak i uznanie Klientów, którzy stale do nas powracają.

Oliwa portugalska – wartości odżywcze

Oliwa portugalska jest zdrowym tłuszczem, wolnym od złego cholesterolu. W zamian w składzie widnieją dobre dla organizmu kwasy tłuszczowe jedno- i wielonienasycone. Oliwa extra virgin nie zawiera również węglowodanów, cukru i soli. Pozytywny wpływ oliwy na zdrowie podkreśla zawartość witaminy E, która opóźnia procesy starzenia i jest naturalnym antyoksydantem.
Showing 1 - 9 of 9 items
Koszyk 0 Koszyk

Brak produktów

Darmowa wysyłka! Wysyłka
0,00 zł Koszt całkowity

Zamówienie

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć