CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Portugalska oliwa z oliwek 0,5l
NAJWAŻNIEJSZA JEST JAKOŚĆ!
Oliwa extra virgin bio jest produkowana przez renomowanego producenta Caixeiro z farmy, znajdującej się w regionie Trás-os-Montes, w parafii Santa Maria de Émeres, gmina Valpaços w północnej części Portugalii. Gaje oliwne są położone na wysokości 550-750 metrów nad poziomem morza i wysokie amplitudy termiczne wpływają na naturalną jakość i unikalne cechy bio oliwy z oliwek.
Marka Caixeiro oferuje oliwy z segmentu premium i obecnie koncentruje się produktach bio.
Certyfikat DOP/PDO wskazuje na chronioną nazwę pochodzenia i gwarantuje wysoką jakość.
CO SPRAWIA, ŻE OLIWA BIO CAIXEIRO RED JEST WYJĄTKOWA?
W tym gospodarstwie produkcja ekologiczna i zrównoważony rozwój są traktowane bardzo poważnie! Ogromny szacunek dla natury i przyszłych pokoleń są fundamentem marki Caixeiro. Oliwa z oliwek wyższej jakości otrzymywana bezpośrednio z oliwek, wyłącznie w procesach mechanicznych. Oliwa z oliwek CAIXEIRO Organic pochodzi ze starannej selekcji tradycyjnych odmian z regionu.
Dlaczego oliwa z oliwek jest najlepszym wyborem?
- Bogata w zdrowe dla serca jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które są naprawdę dobre :)
- Pełna przeciwutleniaczy o silnym działaniu przeciwzapalnym.
- Wyprodukowane z myślą o naturze – przyjazna środowisku.
- Doskonałe do smażenia.
- Butelka o eleganckim wyglądzie, która uatrakcyjni Twój stół.
- Świetny pomysł na zdrowy prezent dla najbliższych!
- Jest tak korzystna dla zdrowia, że w kulturze śródziemnomorskiej oliwy używa się codziennie!
- 100% naturalny sok z oliwek, bez chemii i konserwantów pozyskiwany bezpośrednio z oliwek i wyłącznie metodami mechanicznymi
- Odgrywa dużą rolę w zdrowej dla serca diecie śródziemnomorskiej.
- Caixeiro to produkt koncepcyjny z FARMY NA STÓŁ , starannie wyselekcjonowany i pochodzący prosto z gospodarstwa .
CHARAKTERYSTYKA OLIWY
Zbiory: od 23.10.2022 r. do 25.11.2022 r.
Data przydatności: do końca 12.2024 r.
CECHY SENSORYCZNE OLIWY
Smak: oliwa Caixeiro BIO jest harmonijna i delikatna, a jednocześnie mocno owocowa w smaku. Wyczuwalne są liście oliwne, zielone pomidory oraz lekko korzenny, długi posmak.
Aromat: w aromacie dominują nuty orzechów, migdałów oraz pomidorów. Cechy sensoryczne: gorzki i pikantny są na niskim poziomie.
Idealna do: świeżego pieczywa, sałatek, delikatnego w smaku grillowanego mięsa oraz ryb, warzyw, sera koziego, niektórych deserów- takich, jak mus czekoladowy.
Kwasowość: Bardzo niska ≤ 0,2%
Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,2%
INFORMACJE O OLIWIE
Kraj pochodzenia: Portugalia
Rejon: Trás-Os-Montes
Odmiany oliwek: Cobrançosa, Madural, Verdeal Transmontana
Rodzaj oliwy: organiczna oliwa extra virgin – najwyższej jakości oliwa z oliwek
Metoda zbiorów: mechaniczna/ ręczna
