CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Opis produktu
Oliwa extra virgin bio jest produkowana przez renomowanego producenta Caixeiro z farmy, znajdującej się w regionie Trás-os-Montes, w parafii Santa Maria de Émeres, gmina Valpaços w północnej części Portugalii. Gaje oliwne są położone na wyskości 550-750 metrów nad poziomem morza i wysokie amplitudy termiczne wpływają na naturalną jakość i unikalne cechy bio oliwy z oliwek.
Marka Caixeiro oferuje oliwy z segmentu premium i obecnie koncentruje się produktach bio.
Certyfikat DOP/PDO wskazuje na chronioną nazwę pochodzenia i gwarantuje wysoką jakość.
Oliwa Caixeiro BIO jest harmonijna i delikatna, a jednocześnie mocno owocowa w smaku. Wyczuwalne są liście oliwne, zielone pomidory oraz lekko korzenny posmak. W aromacie dominują nuty orzechów, migdałów oraz pomidorów. Cechy sensoryczne: gorzki i pikantny są na niskim poziomie.
Oliwa Caixeiro Bio jest również używana, jak zalewa do doskonałych:
Oliwa z oliwek – odmiany Cobrancosai, Madural, Verdeal Transmontana.
Bardzo niska kwasowość ≤ 0,2%
TERMIN PRZYDATNOŚCI: do końca 12.2021
Zbiór: od 23.10.2019 do 25.11.2019