ALMAZARAS de la SUBBETICA - RINCON DE LA SUBBETICA DOP BIO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Opis produktu
Najlepsza oliwa świata. Blisko 400 międzynarodowych nagród. Numer 1 na świecie wg rankingu World’s Best Olive Oils. Nie ma wątpliwości: Rincón de la Subbética to bezdyskusyjny mistrz – najlepsza z najlepszych oliw, absolutne arcydzieło smaku i zapachu.
Wyjątkowość Rincón de la Subbética to efekt m.in. ekstremalnie wymagającej selekcji. Oliwę tłoczy się wyłącznie w pierwszych dniach zbiorów oliwek Hojiblanca – w momencie gdy mają one najpełniejsze walory. Hojiblanca to unikatowy szczep, pielęgnowany przez ekspertów dbających o niego przez cały rok. W efekcie powstająca z niego oliwa to kulinarne arcydzieło, przeznaczone dla najbardziej wymagających odbiorców. To esencja wszystkiego, co w oliwie najlepsze: starannie wyselekcjonowanych owoców, pierwszego tłoczenia, ekologicznej uprawy, wyjątkowego smaku i zapachu.
Aromat: bardzo intensywny, owocowy. To wyjątkowe połączenie cytrusów oraz ziołowych nut tymianku i mięty, ale też tych budzących skojarzenia z warzywami, np. pomidorami. Niesamowita wielość aromatów.
Smak: świeży, błyskawicznie pobudzający kubki smakowe orzechową zielenią, gorzką, a zarazem pikantną, średnią intensywnością. Jest to oliwa doskonale harmonijna w smaku, złożona, ale też zrównoważona.
Idealna do: spożycia na surowo, tostów, smażonego sera oraz potraw dla smakoszy: sałatek, mięsa, ryb i dań specjalnych.
Rincón de la Subbética:
· Arcydzieło przeznaczone dla osób, które nie akceptują kompromisów
· W 100% ekologiczna oliwa extra virgin
· Absolutnie bezbłędny smak i zapach
· Najczęściej nagradzana oliwa w historii Hiszpanii (392 międzynarodowe wyróżnienia)
Bardzo niska kwasowość ≤ 0,2%
Cechy sensoryczne:
TERMIN PRZYDATNOŚCI: do końca 06.2022
Zbiór: od końca października do początku listopada 2021
Zobacz również opis producenta.
Najlepsza oliwa świata. Blisko 400 międzynarodowych nagród. Numer 1 na świecie wg rankingu World’s Best Olive Oils. Nie ma wątpliwości: Rincón de la Subbética to bezdyskusyjny mistrz – najlepsza z najlepszych oliw, absolutne arcydzieło smaku i zapachu.
Wyjątkowość Rincón de la Subbética to efekt m.in. ekstremalnie wymagającej selekcji. Oliwę tłoczy się wyłącznie w pierwszych dniach zbiorów oliwek Hojiblanca – w momencie gdy mają one najpełniejsze walory. Hojiblanca to unikatowy szczep, pielęgnowany przez ekspertów dbających o niego przez cały rok. W efekcie powstająca z niego oliwa to kulinarne arcydzieło, przeznaczone dla najbardziej wymagających odbiorców. To esencja wszystkiego, co w oliwie najlepsze: starannie wyselekcjonowanych owoców, pierwszego tłoczenia, ekologicznej uprawy, wyjątkowego smaku i zapachu.
Aromat: bardzo intensywny, owocowy. To wyjątkowe połączenie cytrusów oraz ziołowych nut tymianku i mięty, ale też tych budzących skojarzenia z warzywami, np. pomidorami. Niesamowita wielość aromatów.
Smak: świeży, błyskawicznie pobudzający kubki smakowe orzechową zielenią, gorzką, a zarazem pikantną, średnią intensywnością. Jest to oliwa doskonale harmonijna w smaku, złożona, ale też zrównoważona.
Idealna do: spożycia na surowo, tostów, smażonego sera oraz potraw dla smakoszy: sałatek, mięsa, ryb i dań specjalnych.
Rincón de la Subbética:
· Arcydzieło przeznaczone dla osób, które nie akceptują kompromisów
· W 100% ekologiczna oliwa extra virgin
· Absolutnie bezbłędny smak i zapach
· Najczęściej nagradzana oliwa w historii Hiszpanii (392 międzynarodowe wyróżnienia)
Cechy sensoryczne:
Zobacz również opis producenta.