Passata pomidorowa - niezbędny dodatek w kuchni do wielu dań
W kuchni włoskiej z całą pewnością jednym z kluczowych dodatków, z pomocą którego można stworzyć różnorodne potrawy - jest passata. Ta ma bardzo szerokie zastosowanie i niezwykle cenne właściwości, dlatego też, jak najbardziej warto na nią postawić. W naszej ofercie mamy dla Państwa passaty pomidorowe, w pełni zdrowe, bez jakichkolwiek konserwantów, bez cukru i innych dodatków. W pełni dojrzałe, najlepsze pomidory, które są w stanie wydobyć pełnię smaku, zaspakajając w pełni kubki smakowe najbardziej nawet wymagających smakoszy.
Dania z passatą pomidorową - przepisy
Trudno jest podać konkretny przepis dania z passatą w roli głównej, bowiem w dużej mierze przygotowanie ich, to przede wszystkim wielka improwizacja i w końcowym etapie, wielkie wow dla naszych kubków smakowych. Można postawić na pyszny krem pomidorowy, można wybrać makaron, z dodatkiem czosnku, warzyw, przypraw i takiej oto passaty. Nie musimy potrzebować wielkich zdolności kulinarnych, aby móc zaserwować dania z najwyższej półki. Passaty są doskonałe dla wielu dań i jak najbardziej warto je w swojej kuchennej szafce posiadać, a wtedy dieta z całą pewnością będzie smaczna i pełnowartościowa. Mała ilość kcal w 100g, najwyższa jakość pomidorów, tworząca wyśmienity przecier, sos bogaty w ogrom cennych dla organizmu witamin, a do tego skrupulatnie przestrzegane poszczególne etapy produkcji, a wszystko to po to, aby uzyskać produkty idealne, jakie niewątpliwie marka Ursini w swoim asortymencie produktów posiada.
Jaką passatę pomidorową wybrać - skład passaty pomidorowej
Każdy z nas może zrobić passatę samodzielnie, jednak w żadnym wypadku nie jest ona w stanie oddać w pełni tego, co najlepsze, bowiem tutaj kluczowe znaczenie mają odpowiednie odmiany pomidorów, które są kluczem do sukcesu. Ponadto na popularność tych produktów wpływa również doskonale przygotowana linia produkcyjna, która pozwala tworzyć tak doskonałe rozwiązania. Jesteśmy przekonani, iż nasze passaty zachwycą najbardziej nawet wymagających smakoszy tego typu dań. W jej składzie znajdują się jedynie pomidory i sól.
Wartości odżywcze passaty pomidorowej?
W 100 g passaty znajduje się zaledwie 30 kcal. Węglowodany stanowią 5,6 g na 100g, tłuszcze < 0,5g, z kolei białka 1,2 g. Pomidory są doskonałym źródłem potasu, a w tej postaci, jako pulpa do zup, sos do makaronów czy innych dań, będą one znakomitym dodatkiem.
Przepis na passatę pomidorową (przecier pomidorowy)
Połączenie pomidorów najwyższej jakości i soli, pozwoliło stworzyć marce Ursini najwyższej jakości passaty, które z ulubionymi dodatkami, stanowią idealną bazę dla wielu potraw. Jej walory smakowe, pożądana konsystencja, sos bez wzmacniaczy smaku i bez konserwantów, to główny klucz do sukcesu tych właśnie produktów tego producenta. Przeciery pomidorowe czy koncentraty pomidorowe dostępne w sklepach zawierają cukier i inne szkodliwe substancje, a produkty, które Państwu mamy do zaoferowania, to absolutnie zdrowe rozwiązania, w których to wykorzystuje się świeże pomidory i odpowiednią ich obróbkę, tak, aby każdy konsument mógł spożywać passaty najlepsze z możliwych, gwarantujące przyjemność dla kubków smakowych, z możliwością dostarczenia do organizmu cennych wartości odżywczych.
Dania z dodatkiem passaty - smak i zdrowie na talerzu
Niezwykle smaczne, wyśmienite pod względem ich zastosowania, gotowe do spożycia. Wystarczy przygotować w garnku poszczególne składniki, zalać je taką oto passatą i otrzymać danie, które będzie smaczne, pełnowartościowe i warte do wprowadzenia do swojego menu. Takie passaty można używać do makaronów, jako sos do zapiekanek czy do pizzy, do tworzenia różnego rodzaju przetworów. Mają one szerokie zastosowanie w kuchni, są zdrowszą wersją zwykłych sosów pomidorowych, tworzone są na bazie pomidorów z najwyższej półki. Każdy dietetyk z chęcią wprowadzi passaty Ursini do diety swoich podopiecznych. Zapraszamy serdecznie do zakupów.