CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Opis produktu
Piąty smak – umami – odpowiedzialny za głębię każdego dania. Oficjalnie uznany w 2000 roku, w języku japońskim oznacza „coś wyśmienitego”.
Oparty na kuchni koreańskiej, która stawia na wyrazistość, zdecydowane smaki.
Dodaje potrawom bogate „warstwy”. Prawdziwy rarytas dla smakoszy…
Stosuj jako: dip, marynatę, wyrazisty dodatek do sosu.
Idealny do: wszelkich dań z woka, mięs, makaronów, zup, warzyw, potraw kuchni azjatyckiej.
Cofnijmy się do roku 2015, kiedy wszystko się zaczęło…
Dwóch utalentowanych szefów kuchni z Holandii postanowiło rozpocząć nową przygodę i stworzyć firmę…Cel był oczywisty - podbicie „podniebień” i serc prawdziwych smakoszy, poprzez wykorzystanie tradycyjnych, ale przede wszystkim tych niekonwencjonalnych składników. Było to możliwe dzięki zdobytemu doświadczeniu w gotowaniu, pasji, a także dzięki wielu dalekim i egzotycznym podróżom.
To wszystko zaprowadziło ich do wykreowania magicznych kombinacji smakowych sosów Saus.Guru.
Saus Guru buduje świadomość klienta. Pokazuje, że dobre, wartościowe produkty mogą powstać jedynie z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych składników. Jakość jest najważniejsza.
Szybki rozwój sprawił, że w zaledwie kilka lat w naszej kuchni powstało ponad 50 produktów i to nie koniec! Jako kucharze dążymy do równowagi – zarówno w smaku, jak i w dawkowaniu. Staramy się inspirować kreatywnymi, lecz nieprzesadzonymi przepisami. Jak wiadomo – co za dużo, to niezdrowo. Jest to złota zasada, będąca podstawą zdrowego, racjonalnego odżywiania. W dzisiejszych czasach gotowanie opiera się głównie na białku zwierzęcym, a Saus.Guru, wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zachęca do zmiany nawyków żywieniowych pokazuje, że można znacznie ograniczyć spożycie mięsa w kreatywny i… bezbolesny sposób!
Obecnie możemy się pochwalić szeroką gamą sosów z całego świata - od azjatyckich, po gourmet, BBQ i te, wyjątkowo pikantne z serii Skull.
Tak duży wybór pozwala nam na poznanie niesamowitych smaków bez wychodzenia z domu.
Urozmaicamy każde danie, nadajemy głębi, odświeżamy stare, sprawdzone przepisy.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
3 ZA 2 - BISCOTTIFICIO BELLI CIASTKA CANTUCCI PGI 250G (3x250G)
CASA DE SANTO AMARO SELECTION DOP/PDO OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
Przepis na: Wieprzowina Bulgogi
Składniki:
- 200 gr grubego bekonu
- 5 łyżek stołowych sosu azjatyckiego Saus Guru- Royal Umami
- 2 łyżki stołowe oliwy
Podawać z:
- Dymką
- Sezamem
- Cytryną
Przygotowanie:
Pokroić bekon na kawałki średniej wielkości. Następnie umieścić mięso w misce, zalać sosem Royal Umami i dobrze wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej godzinę, by mięso zdążyło się zamarynować.
Na rozgrzanej patelni smażyć na oleju przez 6-7 minut, regularnie mieszając.
Skropić sokiem z cytryny. Podawać z sezamem i dymką.