Opis produktu
Klasyka grilla. Kamień węgielny edycji sosów BBQ Saus Guru.
Smak prawdziwej wędzonej papryki w połączeniu z wieloma naturalnymi ziołami i przyprawami.
Idealny do: BBQ, dań z grilla, mięs, warzyw, kanapek, hamburgerów, hot-dogów, frytek.
Cofnijmy się do roku 2015, kiedy wszystko się zaczęło…
Dwóch utalentowanych szefów kuchni z Holandii postanowiło rozpocząć nową przygodę i stworzyć firmę…Cel był oczywisty - podbicie „podniebień” i serc prawdziwych smakoszy, poprzez wykorzystanie tradycyjnych, ale przede wszystkim tych niekonwencjonalnych składników. Było to możliwe dzięki zdobytemu doświadczeniu w gotowaniu, pasji, a także dzięki wielu dalekim i egzotycznym podróżom.
To wszystko zaprowadziło ich do wykreowania magicznych kombinacji smakowych sosów Saus.Guru.
Saus Guru buduje świadomość klienta. Pokazuje, że dobre, wartościowe produkty mogą powstać jedynie z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych składników. Jakość jest najważniejsza.
Szybki rozwój sprawił, że w zaledwie kilka lat w naszej kuchni powstało ponad 50 produktów i to nie koniec! Jako kucharze dążymy do równowagi – zarówno w smaku, jak i w dawkowaniu. Staramy się inspirować kreatywnymi, lecz nieprzesadzonymi przepisami. Jak wiadomo – co za dużo, to niezdrowo. Jest to złota zasada, będąca podstawą zdrowego, racjonalnego odżywiania. W dzisiejszych czasach gotowanie opiera się głównie na białku zwierzęcym, a Saus.Guru, wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zachęca do zmiany nawyków żywieniowych pokazuje, że można znacznie ograniczyć spożycie mięsa w kreatywny i… bezbolesny sposób!
Obecnie możemy się pochwalić szeroką gamą sosów z całego świata - od azjatyckich, po gourmet, BBQ i te, wyjątkowo pikantne z serii Skull.
Tak duży wybór pozwala nam na poznanie niesamowitych smaków bez wychodzenia z domu.
Urozmaicamy każde danie, nadajemy głębi, odświeżamy stare, sprawdzone przepisy.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Oliwki z cytryną w zalewie Caixerio BIO z oliwy Extra Virgin 170gr
3 ZA 2 - BISCOTTIFICIO BELLI CIASTKA CANTUCCI PGI 250G (3x250G)
Przepis na: Klopsiki z aksamitnym puree oraz sosami BBQ i Piccalilly
Składniki:
- 12 małych klopsików wieprzowych
- 2 łyżki stołowe Oryginalnego Sosu BBQ Saus Guru
Na puree:
- 5 ziemniaków średniej wielkości – pokrojonych
- 2 liście jarmużu
- Sól
- Pieprz
- 50gr masła
Podawać puree z:
- Sosem Gourmet Saus Guru- Smooth Piccalilly
Przygotowanie:
Upiecz klopsiki w piekarniku, następnie ustaw go na 200 stopni, po około 15 minutach, kiedy będzie nagrzany obtocz je marynatą – sosem BBQ.
Ugotuj ziemniaki – około 30 minut, do miękkości, ale nie pozwól, by się rozgotowały. Dodaj jarmuż do gotującej się wody - na ostatnie 10 minut. Odlej wrzątek z ugotowanych warzyw. Odparuj resztki wody i od razu zabierz się za ich ugniatanie. Możesz to zrobić za pomocą widelca albo tłuczka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj masło. Mieszaj, do całkowitego połączenia składników.
Podawaj z klopsikami i sosem Piccalilly.
Przepis na: Grillowany kurczak z kukurydzą
Składniki:
- Mięso z podudzia kurczaka, pokrojone w paski
- Oryginalny Sos BBQ Saus Guru
- Smażona cebula
- Cebula
- Kukurydza w kolbach
Na marynatę:
- Sól morska
- Papryka chili
- Papryka wędzona
- Czosnek
- Cebula
- Oregano
- Pietruszka
- Czarny pieprz
- Ziarna kolendry
- Kminek
- Imbir
- Oliwa z oliwek Extra virgin
Opcjonalnie:
- Sos BBQ Saus Guru z Czarnym Pieprzem
- Oryginalny Ostry Sos Saus Guru
Przygotowanie:
Posmaruj kawałki kurczaka mieszanką przypraw wymieszaną z oliwą z oliwek i pozostaw w marynacie co najmniej godzinę. W międzyczasie pokrój cebulę na małe krążki. Grilluj kurczaka w niskiej lub średniej temperaturze, aby mięso pozostało delikatne. Ugotuj kukurydzę i dołóż ją do kurczaka na ostatnie 20 minut pieczenia.
Kiedy mięso będzie gotowe, połóż je na talerzu i polej Oryginalnym Sosem BBQ.
Dodaj kukurydzę. Całość posyp smażoną i surową cebulą.
Jeśli chcesz, aby danie było bardziej pikantne, możesz dodać jeden z ostrych sosów: Sos BBQ z Czarnym Pieprzem lub Oryginalny Ostry Sos.