Opis produktu
Para doskonała. Słodycz owoców mango w połączeniu z intensywnością cynamonu tworzą harmonijną, wyrafinowaną mieszankę, której nie sposób się oprzeć. Doskonale sprawdza się w BBQ. Z powodzeniem stosuj jako glazurę lub marynatę.
Idealny do: BBQ, żeberek, kurczaka, wieprzowiny, warzyw.
Cofnijmy się do roku 2015, kiedy wszystko się zaczęło…
Dwóch utalentowanych szefów kuchni z Holandii postanowiło rozpocząć nową przygodę i stworzyć firmę…Cel był oczywisty - podbicie „podniebień” i serc prawdziwych smakoszy, poprzez wykorzystanie tradycyjnych, ale przede wszystkim tych niekonwencjonalnych składników. Było to możliwe dzięki zdobytemu doświadczeniu w gotowaniu, pasji, a także dzięki wielu dalekim i egzotycznym podróżom.
To wszystko zaprowadziło ich do wykreowania magicznych kombinacji smakowych sosów Saus.Guru.
Saus Guru buduje świadomość klienta. Pokazuje, że dobre, wartościowe produkty mogą powstać jedynie z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych składników. Jakość jest najważniejsza.
Szybki rozwój sprawił, że w zaledwie kilka lat w naszej kuchni powstało ponad 50 produktów i to nie koniec! Jako kucharze dążymy do równowagi – zarówno w smaku, jak i w dawkowaniu. Staramy się inspirować kreatywnymi, lecz nieprzesadzonymi przepisami. Jak wiadomo – co za dużo, to niezdrowo. Jest to złota zasada, będąca podstawą zdrowego, racjonalnego odżywiania. W dzisiejszych czasach gotowanie opiera się głównie na białku zwierzęcym, a Saus.Guru, wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zachęca do zmiany nawyków żywieniowych pokazuje, że można znacznie ograniczyć spożycie mięsa w kreatywny i… bezbolesny sposób!
Obecnie możemy się pochwalić szeroką gamą sosów z całego świata - od azjatyckich, po gourmet, BBQ i te, wyjątkowo pikantne z serii Skull.
Tak duży wybór pozwala nam na poznanie niesamowitych smaków bez wychodzenia z domu.
Urozmaicamy każde danie, nadajemy głębi, odświeżamy stare, sprawdzone przepisy.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
ALMAZARAS de la SUBBETICA -PARQUEOLIVA SERIE ORO DOP OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
MANA GEA ORGANICZNA, NIEFILTROWANA OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, EARLY HARVEST, 500 ML
MANA GEA ORGANICZNA OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN z 300 LETNICH DRZEW OLIWNYCH, 500 ML
Przepis na: Chrupiący bekon z krewetkami i brukselką
Składniki:
- Plastry bekonu
- Sosu BBQ Saus Guru z Mango i Cynamonem
- Brukselka
- Krewetki
- Pieczarki
Marynata do krewetek:
- Musztarda Dijon
- Miód
- Mielony kmin rzymski
- 5 łyżek stołowych oliwy z oliwek
- Czosnek-pokrojony w plastry
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Przekrój (uprzednio umyte i dokładnie osuszone) brukselki w połówki. Ułóż je na patelni płaską częścią i smażyć przez około 6-10 minut na małym ogniu z łyżką oliwy.
Połącz wszystkie składniki na marynatę i zalej nią krewetki. Upiecz bekon w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie smaż krewetki do momentu uzyskania pięknego, złotego koloru. Dodaj brukselkę i świeże pieczarki i smaż jeszcze 3 minuty. Wyjmij upieczony bekon i rozprowadź po nim sos BBQ z Mango Cynamonem pędzelkiem kuchennym. Następnie umieść na nim krewetki z warzywami i rozkoszuj się niebywałym smakiem.