Opis produktu
Aromatyczny sos pomidorowy Amatriciana - jeden z najbardziej popularnych w tradycyjnej kuchni włoskiej. Danie zostało spopularyzowane w Rzymie przez kucharza, pochodzącego z Amatrice. Od XIX wieku do sosu zaczęto dodawać pomidory oprócz podstawowych składników, takich jak bekon i oliwa extra virgin.
Używamy tylko naturalnych włoskich składników , nie dodajemy konserwantów , barwników, aby zachować pełne walory smakowe.
Doskonały do makaronu. Sos wystarczy podgrzać i dodać do makaronu- nie wymaga dodatkowych przypraw.
Co wyróżnia nasz sos?
Składniki! Dzięki temu poczujesz prawdziwy smak włoskiej kuchni w Twoim domu.
Nasz sos został stworzony z pomidorów i warzyw, które pochodzą tylko i wyłącznie z małych farm we Włoszech i są przetwarzane w ciągu kilku godzin od zbiorów. Pomidory w połączeniu z oliwą extra virigin tworzą bogaty smak i aromat.
Sos został doprawiony oliwą extra virgin, dzięki czemu mamy bogaty smak i aromat.
Nie używamy koncentratu pomidorowego i oleju słonecznikowego, tak jak w masowych produktach!
Pochodzenie pomidorów - Włochy