Opis produktu
Inspirowany tradycyjnym włoskim makaronem Cacio e pepe – w dosłownym tłumaczeniu -ser z pieprzem. Jedno z najprostszych, a jednocześnie najlepszych dań kuchni włoskiej.
Kto z nas nie kocha sera? Kremowy, aksamitny smak Parmezanu w połączeniu z pikantnym, świeżo zmielonym pieprzem zadowoli każde podniebienie…
Świetnie komponuje się ze wszystkimi daniami BBQ.
Istotną zaletą tego produktu jest możliwość stosowania go zarówno na ciepło- jako gotowy sos do pasty cacio e pepe, jak i na zimno.
Idealny do: makaronów, mięs, warzyw, pizzy, sałatek, kanapek, hamburgerów.
Cofnijmy się do roku 2015, kiedy wszystko się zaczęło…
Dwóch utalentowanych szefów kuchni z Holandii postanowiło rozpocząć nową przygodę i stworzyć firmę…Cel był oczywisty - podbicie „podniebień” i serc prawdziwych smakoszy, poprzez wykorzystanie tradycyjnych, ale przede wszystkim tych niekonwencjonalnych składników. Było to możliwe dzięki zdobytemu doświadczeniu w gotowaniu, pasji, a także dzięki wielu dalekim i egzotycznym podróżom.
To wszystko zaprowadziło ich do wykreowania magicznych kombinacji smakowych sosów Saus.Guru.
Saus Guru buduje świadomość klienta. Pokazuje, że dobre, wartościowe produkty mogą powstać jedynie z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych składników. Jakość jest najważniejsza.
Szybki rozwój sprawił, że w zaledwie kilka lat w naszej kuchni powstało ponad 50 produktów i to nie koniec! Jako kucharze dążymy do równowagi – zarówno w smaku, jak i w dawkowaniu. Staramy się inspirować kreatywnymi, lecz nieprzesadzonymi przepisami. Jak wiadomo – co za dużo, to niezdrowo. Jest to złota zasada, będąca podstawą zdrowego, racjonalnego odżywiania. W dzisiejszych czasach gotowanie opiera się głównie na białku zwierzęcym, a Saus.Guru, wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zachęca do zmiany nawyków żywieniowych pokazuje, że można znacznie ograniczyć spożycie mięsa w kreatywny i… bezbolesny sposób!
Obecnie możemy się pochwalić szeroką gamą sosów z całego świata - od azjatyckich, po gourmet, BBQ i te, wyjątkowo pikantne z serii Skull.
Tak duży wybór pozwala nam na poznanie niesamowitych smaków bez wychodzenia z domu.
Urozmaicamy każde danie, nadajemy głębi, odświeżamy stare, sprawdzone przepisy.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
ALMAZARAS de la SUBBETICA -PARQUEOLIVA SERIE ORO DOP OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 3 LITRY
ALMAZARAS de la SUBBETICA -PARQUEOLIVA SERIE ORO DOP OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
3 ZA 2 - BISCOTTIFICIO BELLI CIASTKA CANTUCCI PGI 250G (3x250G)
Przepis na: Sałatka makaronowa
Składniki:
- 150 gr makaronu orzo (lub innego: fusilli albo penne) - ugotowanego, ostudzonego
- 50 gr pomidorków cherry – pokrojonych
- 1 mała czerwona cebula - cienko pokrojona w pierścienie
- 50 gr oliwek bez pestek – pokrojonych
- Wewnętrzna część sałaty rzymskiej, pokrojonej w kawałki
- 2 łyżki stołowe Sosu Gourmet Saus Guru-Cacio e Pepe (jako dressing so sałaty)
- ½ łyżeczki soli
- Pieprz
Przygotowanie:
Połącz wszystkie składniki razem i dodaj więcej Cacio e Pepe do smaku!