CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Opis produktu
Czarny czosnek – naturalny „superfood”. Powstaje w wyniku poddawania zwykłego, białego czosnku temperaturze 60 stopni i wysokiej wilgotności przez 60 dni. Dzięki temu procesowi zyskuje nowy, unikalny kolor, niezwykle różnorodny smak i traci na swojej ostrości oraz intensywnym zapachu.
Sosów z takim dodatkiem nie trzeba dodatkowo wychwalać. Pasuje do właściwie wszystkich słonych dań. Dzięki niemu chcemy więcej.
Idealny do: mięs, hamburgerów, kanapek, tostów, hamburgerów, hot-dogów, sałatek, pieczonych warzyw, pizzy, frytek.
Cofnijmy się do roku 2015, kiedy wszystko się zaczęło…
Dwóch utalentowanych szefów kuchni z Holandii postanowiło rozpocząć nową przygodę i stworzyć firmę…Cel był oczywisty - podbicie „podniebień” i serc prawdziwych smakoszy, poprzez wykorzystanie tradycyjnych, ale przede wszystkim tych niekonwencjonalnych składników. Było to możliwe dzięki zdobytemu doświadczeniu w gotowaniu, pasji, a także dzięki wielu dalekim i egzotycznym podróżom.
To wszystko zaprowadziło ich do wykreowania magicznych kombinacji smakowych sosów Saus.Guru.
Saus Guru buduje świadomość klienta. Pokazuje, że dobre, wartościowe produkty mogą powstać jedynie z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych składników. Jakość jest najważniejsza.
Szybki rozwój sprawił, że w zaledwie kilka lat w naszej kuchni powstało ponad 50 produktów i to nie koniec! Jako kucharze dążymy do równowagi – zarówno w smaku, jak i w dawkowaniu. Staramy się inspirować kreatywnymi, lecz nieprzesadzonymi przepisami. Jak wiadomo – co za dużo, to niezdrowo. Jest to złota zasada, będąca podstawą zdrowego, racjonalnego odżywiania. W dzisiejszych czasach gotowanie opiera się głównie na białku zwierzęcym, a Saus.Guru, wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zachęca do zmiany nawyków żywieniowych pokazuje, że można znacznie ograniczyć spożycie mięsa w kreatywny i… bezbolesny sposób!
Obecnie możemy się pochwalić szeroką gamą sosów z całego świata - od azjatyckich, po gourmet, BBQ i te, wyjątkowo pikantne z serii Skull.
Tak duży wybór pozwala nam na poznanie niesamowitych smaków bez wychodzenia z domu.
Urozmaicamy każde danie, nadajemy głębi, odświeżamy stare, sprawdzone przepisy.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
MANA GEA ORGANICZNA OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN z 300 LETNICH DRZEW OLIWNYCH, 500 ML
3 ZA 2 - BISCOTTIFICIO BELLI CIASTKA CANTUCCI PGI 250G (3x250G)
3 ZA 2 - Kawy single origin ziarniste 3 za 2 (3x250g)
Przepis na: Rzymska Pizza - Shawarma
Składniki (na 3-4 porcje):
- 150/200 gr ciasta na pizzę
- 5 łyżek stołowych sosu pomidorowego
- 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- 1 mała czerwona cebula, pokrojona w cienkie pierścienie
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki suszonego oregano
- ½ łyżeczki czarnego pieprzu
- ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżka stołowa oliwy/oleju
- 50gr startej mozzarelli
Podawać z:
- Sosem Gourmet Saus Guru-Czarny Czosnek
- Świeżą bazylią
Przygotowanie:
Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek lub olej. Dodaj kurczaka. Przypraw solą, pieprzem, oregano i papryką. Smaż przez około 3 minuty, do złoto-brązowego koloru.
ciasto na kształt prostokąta i rozprowadź po nim sos pomidorowy. Teraz rozłóż wszystkie pozostałe składniki: kurczaka, paprykę, cebulę i mozzarellę.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-12 minut.
Podawaj z sosem Black Garlic.