Opis produktu
Niezawodna klasyka. Ostry, ale jednocześnie najbardziej łagodny spośród całej serii naszych ostrych sosów. Ketchup dla smakoszy.
Pasuje do… wszystkiego- nie przesadzamy.
Imbir i mieszanka świeżych papryk- połączenie słodyczy i umami.
Idealny do: mięs, hamburgerów, warzyw, kanapek, sałatek, makaronów, sosów.
Cofnijmy się do roku 2015, kiedy wszystko się zaczęło…
Dwóch utalentowanych szefów kuchni z Holandii postanowiło rozpocząć nową przygodę i stworzyć firmę…Cel był oczywisty - podbicie „podniebień” i serc prawdziwych smakoszy, poprzez wykorzystanie tradycyjnych, ale przede wszystkim tych niekonwencjonalnych składników. Było to możliwe dzięki zdobytemu doświadczeniu w gotowaniu, pasji, a także dzięki wielu dalekim i egzotycznym podróżom.
To wszystko zaprowadziło ich do wykreowania magicznych kombinacji smakowych sosów Saus.Guru.
Saus Guru buduje świadomość klienta. Pokazuje, że dobre, wartościowe produkty mogą powstać jedynie z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych składników. Jakość jest najważniejsza.
Szybki rozwój sprawił, że w zaledwie kilka lat w naszej kuchni powstało ponad 50 produktów i to nie koniec! Jako kucharze dążymy do równowagi – zarówno w smaku, jak i w dawkowaniu. Staramy się inspirować kreatywnymi, lecz nieprzesadzonymi przepisami. Jak wiadomo – co za dużo, to niezdrowo. Jest to złota zasada, będąca podstawą zdrowego, racjonalnego odżywiania. W dzisiejszych czasach gotowanie opiera się głównie na białku zwierzęcym, a Saus.Guru, wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zachęca do zmiany nawyków żywieniowych pokazuje, że można znacznie ograniczyć spożycie mięsa w kreatywny i… bezbolesny sposób!
Obecnie możemy się pochwalić szeroką gamą sosów z całego świata - od azjatyckich, po gourmet, BBQ i te, wyjątkowo pikantne z serii Skull.
Tak duży wybór pozwala nam na poznanie niesamowitych smaków bez wychodzenia z domu.
Urozmaicamy każde danie, nadajemy głębi, odświeżamy stare, sprawdzone przepisy.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
ALMAZARAS de la SUBBETICA -PARQUEOLIVA SERIE ORO DOP OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN, 500ML
Oliwki z czosnkiem w zalewie Caixerio BIO z oliwy Extra Virgin 170gr
Oliwki z cytryną w zalewie Caixerio BIO z oliwy Extra Virgin 170gr
Przepis na: Krewetki po nowoorleańsku
Składniki:
Grysik kukurydziany:
- 125 g (około ½ szklanki) kaszki kukurydzianej
- 2 łyżeczki soli
- 160 ml (około 2/3 szklanki) mleka
- łyżka masła
Marynata do krewetek:
- 400 g średnich krewetek
- 200 ml (niepełna szklanka) ciemnego piwa
- 30 ml sosu Worcestshire
- 1-2 łyżki Oryginalnego Ostrego Sosu Saus Guru
- 1 łyżka soku z cytryny
- świeży rozmaryn
- łyżka masła
Przygotowanie:
Przygotowanie grysiku: do średniej wielkości garnka lub na głęboką patelnię wsypujemy kaszkę kukurydzianą i wlewamy tylko tyle zimnej wody, aby ją zakryć. Odstawiamy na 5 minut i następnie odcedzamy. Dodajemy 0,5 litra wody, mleko, sól i zaczynamy gotować na wolnym ogniu ok 45 minut, często mieszając - co 3-4 minuty. Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę masła.
Około 15 minut przed zakończeniem gotowania grysiku, rozgrzewamy głęboką patelnię lub wok z odrobiną oliwy i smażymy krewetki ok 1-2 minut. Przekładamy je do miski, zmniejszamy ogień, a na patelnię wlewamy piwo, sos Worcestshire (ok 3 łyżki). Następnie dodajemy 1-2 łyżki Oryginalnego Ostrego Sosu Saus Guru. W zależności od naszych indywidualnych upodobań możemy wybrać oryginalny, a jeśli lubimy bardzo ostry smak możemy dodać sos Death Wish. Całość gotujemy ok 5 minut, aż sos odparuje częściowo. Dodajemy do sosu krewetki i gotujemy jeszcze jedną minutę. Odstawiamy patelnię na bok, dodajemy do smaku rozmaryn i łyżkę masła.
Do miseczek wkładamy ugotowany grysik kukurydziany, na którym układamy krewetki i polewamy sosem.