Włoska oliwa z oliwek Extra Virgin Tandem Olea 500ml. Oliwa Extra Vergine prosto z Włoch
CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).
O marce Ursini
Marka Ursini to rodzinna firma, której to włoskie korzenie sięgają już ponad 100 lat. Jest ona jedną z najbardziej znanych i cenionych na rynku, jeśli w grę wchodzą doskonałej jakości oliwy z oliwek Ursini. Skąd wynika fenomen tej marki? Dlaczego jest ona często uznawana za lidera w świecie produkcji oliwy z oliwek?
Kluczowe znaczenie mają przede wszystkim ludzie, którzy ją tworzą, jak również i odpowiednie jej przystosowanie do produkcji oliwy z oliwek. Własne gaje oliwne z różnymi odmianami oliwek, własna olejarnia, laboratorium czy też magazyny. Firma od początku do końca dba o całość produkcji, skupiając się na wszelkich najmniejszych nawet detalach i szczegółach.
Ursini to pasja, tradycja i talent. To odpowiednie zaplecze ludzi, nowoczesny sprzęt, sprawdzona receptura i co istotne - owoce, dzięki którym mogą powstawać tak fenomenalne i jedyne w swoim rodzaju oliwy extra virgin, w tym ta oto propozycja, jaką jest doskonała w swoim smaku oliwa Tandem Olea.
Włoska oliwa z oliwek Tandem Olea - opis produktu
Doskonała, najwyższej jakości oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, dostępna jest w naszym sklepie w niezwykle atrakcyjnej cenie. Dlaczego jest ona warta wyboru? Dlaczego właśnie ta oliwa z oliwek extra virgin Tandem Olea stanowi idealny wybór? Jest to wyjątkowy produkt marki Ursini, który to łączy w sobie dwa rodzaje oliwek. Mamy więc z jednej strony delikatną ich odmianę o łagodnym, niezwykle owocowym smaku - Leccino oraz wyrazistą odmianą o pikantnym smaku, z aromatem świeżej trawy i migdałów - Frantoio.
Oliwa z oliwek zawiera niezwykle cenne źródło jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin. Uprawy oliwek są dokładnie kontrolowane, tak, aby móc cieszyć się najwyższą jakością i owoców i samej produkcji. Oliwa z oliwek z Włoch z kategorii oliw jest jak najbardziej doskonałym produktem, bez jakichkolwiek dodatków chemicznych.
Same oliwki niezbędne do produkcji oliwy Tandem Olea są ręcznie zbierane, a olej tłoczony jest na zimno, dzięki czemu zachowane są jej właściwości i smak. To, co na pewno zasługuje na wyróżnienie w przypadku tej oliwy, to połącznie ze sobą kontrastów, a więc łagodności, którą ma w sobie Leccino i pikantności, którą charakteryzuje się Frantoio. Sama oliwa ma lekko gorzki, ale przy tym niezwykle przyjemny posmak. W przypadku aromatu, czuć tutaj nuty zielonych oliwek, świeżej trawy, a także migdałów i owoców cytrusowych.
Oliwa Tandem Olea i jej cenne nagrody i wyróżnienia
Z całą pewnością na uwagę zasługuje również i fakt, że ta oto oliwa posiada szereg wyróżnień i nagród, dzięki czemu możemy mieć pewność, iż jest ona naprawdę doskonałym produktem.
- Złoty Medal na New York Internatonal Olive Oil Competiton
- Srebrny Medal na Los Angeles International Olive Oil Competiton
- Brązowy Medal na Olive Oil Competiton Terraolivo
Warto także zaznaczyć, iż oliwa Tandem Olea posiada także jedne z najbardziej cennych wyróżnień przez samego Gambero Rosso. Czym tak naprawdę to wyróżnienie jest? Gambero Rosso jest to włoskie wydawnictwo, które specjalizuje się między innymi w kulinariach, a także w winach i podróżach. Nagrody przyznawane przez Gambero Rosso dla produktów, jakimi są oliwy z oliwek extra virgin, uznawane są za niezwykle prestiżowe i niebywale cenne. Dlaczego?
Gambero Rosso to przede wszystkim uznanie źródło informacji o kulinariach. Ich oceny, jak również i nagrody są niezwykle wiarygodne i rzetelne
Gambero Rosso to niezwykle rygorystyczne procesy oceny, w których zwraca się uwagę na wszystko, począwszy od jakości, przez smak, aromat, jak również i inne, ważne czynniki. Tutaj tylko najlepsze oliwy otrzymują wyróżnienia.
Gambero Rosso to także wysoki poziom konkurencji, gdzie każda z oliw konkuruje naprawdę z dobrym przeciwnikiem. Zwyciężając, mogą zyskać one miano naprawdę produktów prestiżowych.
CHARAKTERYSTYKA OLIWY
Zbiory: 2023
Data przydatności: najlepiej spożyć przed: uzupełnię sam
Kraj pochodzenia: Włochy
Rejon: Abruzja
Odmiany oliwek: Peranzana i Gentile di Chieti,
Metoda zbiorów: ręczna
Cechy sensoryczne
Smak: zrównoważony smak, łączący w sobie łagodność Leccino z pikantnością Frantoio. Oliwa ma przyjemny, lekko gorzki posmak, charakterystyczny dla oliwek z odmiany Frantoio. W smaku wyczuwalna bazylia i rozmaryn.
Aromat: wyraźnie można wyczuć nuty zielonych oliwek, świeżej trawy, migdałów i owoców cytrusowych. Wyraźnie wyczuwalne nuty jabłek.
Idealna do: Sałatek, sosów i dressingów, smażenia i duszenia, do pieczenia, marynowania, świeżego pieczywa , makaronów. Z uwagi na unikalne właściwości odżywcze preferowane spożycie na surowo.
Kwasowość: bardzo niska - 0,3%. Oliwy z segmentu premium nie przekraczają kwasowości 0,3%
Polifenole: bardzo wysoka zawartość 445 mg/Kg. Według rozporządzenia UE 432/2012, oliwy z zawartością 250 mg/kg polifenoli lub więcej kwalifikują się jako „olej o wysokiej zawartości polifenoli”.
Oryginalna włoska oliwa z oliwek Extra Vergine - wartości odżywcze
Oliwa z pierwszego tłoczenia, która powinna znaleźć się w kuchni włoskiej absolutnie każdego, zawiera niezwykle cenne wartości odżywcze, co sprawia, że jest ona idealna pod względem jej wpływu na organizm człowieka i dostarczenia mu tego wszystkiego, co najlepsze. Włoska oliwa z oliwek zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, a także szereg witamin, w tym witamin z grupy B, E oraz K, jak również i przeciwutleniaczy, które mają korzystny wpływ na zdrowie. Oliwa z oliwek to nieodłączony element diety, który ma zarówno wyjątkowy smak, jak również i cenne właściwości. Ten produkt najwyższej jakości wykazuje cenne właściwości prozdrowotne i jak najbardziej powinien znaleźć się w diecie każdego z nas.
Najlepsza włoska oliwa z oliwek Extra Vergine - zastosowanie
Oliwa włoska z oliwek jako olej do smażenia
To, co jest cenne i na co na pewno należy zwrócić uwagę, to przede wszystkim kwestia wykorzystania jej do smażenia i pieczenia oraz zwieńczenie dla przygotowanych dań, niczym prawdziwa wisienka na torcie. Mimo wysokiej temperatury, nie traci ona swoich cennych właściwości. Wielu bowiem ludzi obawia się, iż jej wykorzystanie przy smażeniu czy pieczeniu, wcale nie jest korzystne. My obalamy ten mit. Co więcej, warto dowiedzieć się, dlaczego warto smażyć na oleju, jak to robić i jakie niesie to za sobą korzyści.
W kuchni śródziemnomorskiej oliwa z oliwek do smażenia czy pieczenia może okazać się wyborna. Wśród włoskich producentów Ursini jest absolutnie numerem jeden, bowiem i smak, składniki odżywcze i jej wykorzystanie jest absolutnie fenomenalne. Dostępna w naszym sklepie internetowym oliwa Tandem Olea sprawdzi się w daniach z makaronem, będzie idealna do smażenia czy pieczenia mięs, ryb i owoców morza.
Włoska oliwa extra vergine na zimno
Dodatkowo oryginalna włoska oliwa jest także bardzo dobra do zastosowania na zimno. Dodatek dobrej włoskiej oliwy jest idealny do sałatek, nadając im niepowtarzalnego smaku. Jest także bardzo dobra jako dodatek do sosów. Ponadto, trudno byłoby wyobrazić sobie doskonałą, włoską pizzę czy gorące pieczywo bez dodatku właśnie dobrej jakości oliwy. Ta bowiem w każdym takim zestawieniu będzie smakowała fenomenalnie.
Oliva Extra Vergine - niezwykły smak i aromat
Oliwa z oliwek to nieodłączny element diety. Jej kwasowość, właściwości, starannie wyselekcjonowane owoce - to wszystko sprawia, że taka oliwa z oliwek cechuje się ogromem niezwykle cennych dobrodziejstw, dlatego też jest ona warta uwagi do wykorzystania przez każdego. W naszej ofercie znajdziecie wyjątkową oliwę extra virgin Tandem Olea, która ma niezwykły smak i aromat. Tłoczona na zimno, pochodząca od sprawdzonego włoskiego producenta, jest jedną z najlepszych oliw ze względu i na swoje wartości i swój smak. Jeśli chodzi o listę produktów kategorii oliwy z oliwek, jak najbardziej ta właśnie zasługuje na miano godnej propozycji.
Oliwa Extra Virgin Italia - postaw na olej z oliwek w swojej kuchni i zadbaj o swoje zdrowie
Sięgając po oliwę z oliwek, oprócz tego, że można wykorzystać ją w kuchni na wiele sposobów, warto na pewno wspomnieć o tym, jak wiele ona daje korzyści dla zdrowia. Oliwa z oliwek powala walczyć z nadwagą i otyłością. Jest doskonała do prawidłowej pracy układu pokarmowego i trawiennego. Reguluje poziom cholesterolu, chroni przed powstawaniem kamieni żółciowych. Dostarczana w codziennym menu, ma cenne działanie na włosy, skórę i paznokcie.
Oliwa z Włoch Extra Virgin Tandem Olea w advancedfood.pl
Chcą poczuć się Państwo niczym we Włoszech? Pragną Państwo postawić na wyjątkową kuchnię śródziemnomorską? Marzą Państwo o tym, aby Wasze dania były niezwykłe w smaku, jednocześnie dostarczając Państwu cennych właściwości? Jeśli tak, to jak najbardziej nasza oliwa z Włoch Tandem Olea jest idealnym wyborem.
Tworzona z oliwek z najlepszych gajów oliwnych, produkowana przez firmę Ursini, będąc wytwarzaną zgodnie z przekazywaną z pokolenia na pokolenie procedurą. Idealna pod każdym względem, godna uwagi i zakupu przez każdego. Jeśli więc dobry wybór - na pewno Tandem Olea jest dla Państwa.
- Pojemność
- 500ml
- Kraj pochodzenia
- Włochy
- Rejon
- Abruzja
- Odmiany Oliwek
- Peranzana i Gentile di Chieti
- Cechy sensoryczne - Owocowy (1-100)
- 80
- Cechy sensoryczne - gorzki (1-100)
- 60
- Cechy sensoryczne - pikantny (1-100)
- 40
- Kwasowość
- ≤ 0,30%
- Certyfikat BIO
- Nie
- Nasza subiektywna opinia :)
- Wyważona, ale pełna charakteru