ocet balsamiczny z modeny

GARCIA de la CRUZ OCET BALSAMICZNY Z MODENY 250ML

39,99 zł
Brutto

CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ

Opis produktu

Perła Modeny

Emilia-Romania, prowincja Modena w północnych Włoszech – stolica najsłynniejszego i najlepszego octu balsamicznego na świecie. Niezastąpiony element pysznej i zdrowej kuchni.

Wyrazistość, głębia, wykwintność zamknięte w butelce Garcia de la Cruz.

Prawdziwa symfonia smaku wzbogacająca doznania płynące z delektowania się jedzeniem.

Tradycja i historia sięgające starożytności. Ocet naturalnie gęsty. Długo dojrzewający w specjalnych, drewnianych beczkach przez co najmniej 60 dni. Powstaje z gotowanego moszczu winogronowego z dodatkiem octu winnego.

Najbardziej znany i doceniany produkt włoski.

Idealny do: serów, mięsa, warzyw, sałatek, a nawet… lodów waniliowych i truskawek.

„Nella piccola botte c’ è il vino buono” - dosłownie: najlepsze wino znajduje się w małej butelce. To samo można powiedzieć o occie balsamicznym. Umiar jest w tym przypadku wskazany. Nie należy przesadzać z ilością, gdyż został on stworzony, by jedynie podkreślać smak dania. Nie powinien go zdominować. 

Jest znany ze swoich właściwości zdrowotnych. Wspomaga trawienie oraz zwiększa tempo przemiany materii. Reguluje poziom cukru we krwi, obniża ciśnienie krwi.

8437019787059

Od 1872 roku rodzina Garcia de la Cruz  specjalizuje się w produkcji wysokiej klasy oliw najwyższej jakości typu extra virgin.

Firma  szczególnie dba o środowisko naturalne w jakim znajdują się gaje oliwne w  sercu Hiszpanii, w północnej części La Manchy i na południe od prowincji Toledo, 

Różne gatunki ptaków chronionych, jak orzeł cesarski, drop wielki, czy też pustułka wybrały to miejsce do życia. To spowodowało , że teren został wybrany, jako obszar specjalnej ochrony ptaków (ZEPA). Firma Garcia De La Cruz prowadzi gospodarkę o obiegu zamkniętym: odpady, które wytwarzają , są przekształcane w nawozy organiczne dla gajów oliwnych, co zaowocowało współpracą ze stowarzyszeniem środowiskowym Global Nature oraz umową badawczo-rozwojową z Uniwersytetem Castilla-La Mancha. Rodzina Garcia de la Cruz od pięciu pokoleń specjalizuje się w produkcji  doskonałej oliwy extra virgin i jest doceniana nie tylko w Europie , ale także w USA i Japonii. 

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć