Ursini –  Oliwa z Białą  Truflą , 100 ml

Ursini – Oliwa z Białą Truflą , 100 ml

Obecnie brak na stanie
49,00 zł
Brutto

CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ

Zamówienia złożone do godziny 11:00 są wysyłane tego samego dnia (w dni robocze).

Włoska oliwa truflowa 100 ml

Oliwy smakowe Ursini zaskakują bogatym aromatem białej trufli, z którego trudno zrezygnować, jeśli kocha się najbardziej autentyczne włoskie smaki.

Dzięki technice przetwarzania, wszystkie smaki, zapachy i przyprawy znajdują się w równowadze, która jest idealna do dań, takich jak spaghetti,  bruschetta, mięsa , sery, rustykalne sosy, focaccia i pizza, risooto. 

Wystarczy dodać kilka- kilkanaście kropli do ulubionego dania, aby wzbogacić smak!

Białe trufle występują tylko we Włoszech w środowisku naturalnym, są rzadko spotykane oraz najdroższe ze wszystkich odmian. 

Włoska tradycja produkcji oliwy.

Za każdym arcydziełem kryje się historia pełna pasji, tradycji…

Członkowie włoskiej firmy rodzinnej Ursini już w XIX wieku byli uważani za mistrzów-ekspertów,  jednymi z najczęściej proszonych przez właścicieli ziemskich o porady dotyczące pielęgnacji drzew oliwnych. Rodzina otrzymała przydomek Putì, co w dialekcie oznacza „opiekun drzew oliwnych”.

Dzisiaj ta wiedza została wzbogacona i rozszerzona na różne formy produkcji oliwy, korzystając z kreatywności i innowacyjności wpisanej w DNA rodziny Ursini. Niezrównane włoskie oliwy extra virgin Ursini są produkowane z różnych odmian oliwek. Wszystkie różnią się smakiem, ale łączy je tradycja, brak kompromisów, dotyczących jakości.

Co sprawia, że włoskie oliwy Ursini są wyjątkowe?

Firma Ursini jest położona na urokliwym wybrzeżu Costa dei Trabocchi w Fossacesia, w sercu Abruzji, zielonego regionu, w którym znajdują się trzy parki narodowe. Region ten jest związany z uprawą drzew oliwnych, gdzie jakość życia i starożytne wartości nie pozwalają na kompromisy, tak jak w przypadku produkcji Ursini. Autentyczna doskonałość wynika tylko z bezpośredniego i osobistego zaangażowania, co pozwala na pełną kontrolę bez korzystania z pomocy podwykonawców. Co się na to składa? Kontrolowane gaje oliwne, rodzinna olejarnia, wewnętrzne laboratorium i bezpośrednio nadzorowana dystrybucja. Oferowanie najlepszego produktu jest zobowiązaniem, które podjęła firma Ursini w poszanowaniu swoich korzeni i wielkiego patriarchy, wiekowego drzewa oliwnego z '700 roku, które dumnie spogląda na nich z ogrodu opactwa San Giovanni in Venere.

Ursini odróżnia się od innych firm przede wszystkim swoją siedzibą: nie staroświecką fabryką ani terenem przemysłowym, ale starym miejscem poświęconym działalności rodzinnej olejarni. Nowa i przytulna budowla z cegły o powierzchni ponad 1400 metrów kwadratowych otoczona gajami oliwnymi; tutaj znajdują się magazyny, biura, a przede wszystkim własne laboratorium, w którym są przygotowywane i testowane wszystkie produkty.  

4 sekrety, które decydują o jakości oliwy. 

Istnieje kilka decydujących czynników, które sprawiają, że oliwa extra virgin produkowana przez Ursini jest doskonała: surowiec, z którego powstaje oliwa, pochodzi wyłącznie ze zdrowych oliwek, zbieranych w idealnym momencie dojrzałości, a następnie natychmiast poddawane procesowi tłoczenia. Proces ten charakteryzuje się niższą kwasowością i większą stabilnością, co zapewnia harmonijną i zrównoważoną oliwę o intensywnym aromacie i jasnozielonym kolorze. Metoda przetwarzania oliwek jest indywidualna, są one pielęgnowane i dzielone według poszczególnych odmian już na polach, aby zachować dziedzictwo smakowe, którego brakuje w procesach polegających na mieszaniu różnych rodzajów oliwek. Podwójna dekantacja przefiltrowanej oliwy odbywa się co dwa miesiące.

Włoskie oliwy Ursini - „z farmy na stół” 

Kluczowa dla oliwy jest autentyczna jakość, którą można osiągnąć, kontrolując cały proces produkcji. 

Ta zasada przyświecała Ursini przy podejmowaniu decyzji o korzystaniu wyłącznie z rodzinnej olejarni. Pozwala to zoptymalizować proces przetwarzania oliwek, ingerując, partia po partii, w czynniki decydujące o jakości oliwy: terminowe przetwarzanie od momentu zbiorów, rodzaj tłoczenia, czas i temperatura malaksacji, przetwarzanie pojedynczych odmian, wybór wirowania i miękkiej separacji. Cały ten proces Ursini organizuje samodzielnie, nie uzależniając się od podwykonawców, którzy mogliby obniżyć jakość, narzucając przestarzałe techniki. Rodzinna olejarnia jest więc połączeniem rzemieślniczego powołania i dalekowzrocznej otwartości na najbardziej zaawansowane technologie- unikalną wartością, która zawsze wzbudza zainteresowanie klientów i profesjonalistów z branży.

CHARAKTERYSTYKA OLIWY

Zbiory:  od 20.10.2023 do 15.11.2023

Skład: oliwa extra virgin 98%, naturalny aromat białej trufli

oliva copertina

ursini

ursini


10 powodów dlaczego warto kupić nasze oliwy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń