Opis produktu
Ciastka migdałowe cantuccini 250g.
Wspaniały przysmak uwielbiany przez dzieci i dorosłych na całym świecie.
Nieziemsko chrupiące, delikatnie słodkie ciastka cantucci, rozpływają się w ustach, tworząc doskonały duet z poranną kawą, czy też lampką wina. Swoją formą przypominają nieco polskie sucharki.
Polecamy wersję z migdałami, które nadają ciastkom niepowtarzalnego charakteru.
Te wykwintne i aromatyczne ciastka doskonale sprawdzają się w podróży, w pracy, na pikniku, czy też podczas spotkań z przyjaciółmi. Idealny pomysł na wyszukany i nietuzinkowy prezent dla partnerów biznesowych.
Podwójne pieczenie sprawia, że ciastka są niezwykle kruche i smaczne. Historia tych ciastek sięga XVI wieku. Wtedy właśnie w Toskanii pojawiły się po raz pierwszy. Znane były również przez rzymskich żołnierzy w wersji na słono. Słodka wersja tych ciastek powstała w mieście Prato, skąd szybko zaskarbiła sobie serca konsumentów w europejskich krajach.
Ciastka posiadają certyfikat PGI, gwarantujący najwyższą jakość produktu oraz potwierdzający tradycyjną recepturę.
Po otwarciu opakowania, przechowywać je można do kilku tygodni. Aby zostały twarde i chrupiące zalecamy przechowywanie w zamkniętym pojemniku.
Ciastka migdałowe cantuccini 250g.
Wspaniały przysmak uwielbiany przez dzieci i dorosłych na całym świecie.
Nieziemsko chrupiące, delikatnie słodkie ciastka cantucci, rozpływają się w ustach, tworząc doskonały duet z poranną kawą, czy też lampką wina. Swoją formą przypominają nieco polskie sucharki.
Polecamy wersję z migdałami, które nadają ciastkom niepowtarzalnego charakteru.
Te wykwintne i aromatyczne ciastka doskonale sprawdzają się w podróży, w pracy, na pikniku, czy też podczas spotkań z przyjaciółmi. Idealny pomysł na wyszukany i nietuzinkowy prezent dla partnerów biznesowych.
Podwójne pieczenie sprawia, że ciastka są niezwykle kruche i smaczne. Historia tych ciastek sięga XVI wieku. Wtedy właśnie w Toskanii pojawiły się po raz pierwszy. Znane były również przez rzymskich żołnierzy w wersji na słono. Słodka wersja tych ciastek powstała w mieście Prato, skąd szybko zaskarbiła sobie serca konsumentów w europejskich krajach.
Ciastka posiadają certyfikat PGI, gwarantujący najwyższą jakość produktu oraz potwierdzający tradycyjną recepturę.
Po otwarciu opakowania, przechowywać je można do kilku tygodni. Aby zostały twarde i chrupiące zalecamy przechowywanie w zamkniętym pojemniku.
Biscottificio Belli – rodzinna firma z ponad 60-letnią historią produkcji ciastek „Cantuccini” oraz „Amarettini alla mandorla”.
Oryginalne przepisy, przejrzyste procesy technologiczne, udoskonalone o nowinki technologiczne, pozwalają na stworzenie ekskluzywnych i autentycznych ciasteczek, cieszących się dużą popularnością wśród osób poszukujących najwyższej jakości produktów.
Filozofia firmy jest prosta i efektywna: opiera się nastarannie dobranych składnikach, doskonałej i oryginalnej włoskiej recepturze, oraz dbałości o dostarczanie klientom produktów gwarantujących najwyższa satysfakcję.
Proces produkcji, objęty jest kompleksowym procesem kontroli, pozwalającym na stworzenie produktów cieszących swoim smakiem klientów w ponad dwudziestu różnych krajach.
Produkty tworzone są w warunkach rodzinnej atmosfery, perfekcjonizmu oraz pasji, podbijając serca swoich klientów.
Firma Biscottificio Belli jest członkiem stowarzyszenia toskańskich producentów "Asso Cantuccini", chroniącego jakość i tradycję toskańskich produktów cukierniczych.
Produkty wytwarzane przez Biscottificio Belli objęte są certyfikatem PGI, gwarantującym ich najwyższą jakość.