CENA WYSYŁKI OD 9,99 ZŁ
Opis produktu
Ciastka cantuccini z ciemną czekoladą 250g w praktycznym opakowaniu (tuba).
Zachwyć się wspaniałym smakiem włoskich ciasteczek cantucci w swoim domu.
Doskonale kruche, cudownie chrupiące i lekko słodkie ciastka zajmą w twoim domu szczególne miejsce. Ciasteczka są podwójnie wypiekane. Pierwszy raz jako wałek ciasta, następnie jako pokrojone kromki. Właśnie to sprawia, że są idealnie chrupiące i niezwykle kruche.
Zniewalają zapachem starannie wyselekcjonowanych składników, takich jak mąka, jajka, miód czy też ciemna czekolada.
Można je jeść samodzielnie lub jako dodatek do kawy, herbaty lub wina. Krótko zanurzone w płynie nabierają niesamowitego smaku.
Cantucci mają swoją długa historię. Po raz pierwszy pojawiły się w XVI wieku w Toskanii. Znane są również jako cantuccini lub biscotti di Prato. Klasyczna receptura oraz możliwość długoterminowego przechowywania spowodowały, iż ciastka cantucci szybko podbiły swoim smakiem całą Europę i goszcząc na naszych stołach już od 5 wieków.
Polecamy ciastka cantucci w kilku smakach: klasyczne z migdałami, ciemną czekoladą, mleczną czekoladą, czy też żurawiną.
Ciastka cantuccini z ciemną czekoladą 250g w praktycznym opakowaniu (tuba).
Zachwyć się wspaniałym smakiem włoskich ciasteczek cantucci w swoim domu.
Doskonale kruche, cudownie chrupiące i lekko słodkie ciastka zajmą w twoim domu szczególne miejsce. Ciasteczka są podwójnie wypiekane. Pierwszy raz jako wałek ciasta, następnie jako pokrojone kromki. Właśnie to sprawia, że są idealnie chrupiące i niezwykle kruche.
Zniewalają zapachem starannie wyselekcjonowanych składników, takich jak mąka, jajka, miód czy też ciemna czekolada.
Można je jeść samodzielnie lub jako dodatek do kawy, herbaty lub wina. Krótko zanurzone w płynie nabierają niesamowitego smaku.
Cantucci mają swoją długa historię. Po raz pierwszy pojawiły się w XVI wieku w Toskanii. Znane są również jako cantuccini lub biscotti di Prato. Klasyczna receptura oraz możliwość długoterminowego przechowywania spowodowały, iż ciastka cantucci szybko podbiły swoim smakiem całą Europę i goszcząc na naszych stołach już od 5 wieków.
Polecamy ciastka cantucci w kilku smakach: klasyczne z migdałami, ciemną czekoladą, mleczną czekoladą, czy też żurawiną.
Biscottificio Belli – rodzinna firma z ponad 60-letnią historią produkcji ciastek „Cantuccini” oraz „Amarettini alla mandorla”.
Oryginalne przepisy, przejrzyste procesy technologiczne, udoskonalone o nowinki technologiczne, pozwalają na stworzenie ekskluzywnych i autentycznych ciasteczek, cieszących się dużą popularnością wśród osób poszukujących najwyższej jakości produktów.
Filozofia firmy jest prosta i efektywna: opiera się nastarannie dobranych składnikach, doskonałej i oryginalnej włoskiej recepturze, oraz dbałości o dostarczanie klientom produktów gwarantujących najwyższa satysfakcję.
Proces produkcji, objęty jest kompleksowym procesem kontroli, pozwalającym na stworzenie produktów cieszących swoim smakiem klientów w ponad dwudziestu różnych krajach.
Produkty tworzone są w warunkach rodzinnej atmosfery, perfekcjonizmu oraz pasji, podbijając serca swoich klientów.
Firma Biscottificio Belli jest członkiem stowarzyszenia toskańskich producentów "Asso Cantuccini", chroniącego jakość i tradycję toskańskich produktów cukierniczych.
Produkty wytwarzane przez Biscottificio Belli objęte są certyfikatem PGI, gwarantującym ich najwyższą jakość.